Posted on Hozzászólás most!

Nagy szappantartó mustra

Aki kézműves háziszappant használ tusfürdő helyett (milyen jól teszi!), előbb vagy utóbb szembesül azzal a problémával, hogy nehezen talál ideális szappantartót… mert bizony talán kétkedve fogadjátok, de nem egyszerű a választás. Mi több? Nehéz igazán használható szappantartót találni, még ha hemzseg is a piac a kínálattól. Találhatsz fából, fémből, műanyagból, kerámiából készült példányokat, és ezerféle kialakítás is létezik! Leteszteltünk néhányat. Itt összefoglalom az eredményt!

Bambusz szappantartó 1.

Szép, olyan szép! Természetes is, de a víznek nincs útja, amerre távozhat a szappantartóból, aminek eredményeként a szappan nem tud megszáradni. Hamar szétázott a szappan. Nem praktikus.

esztétika: 5, praktikum: 1, környezetbarát: 5

Elegáns szappantartó szettben

Ebben a szappantartóban összegyűlt a víz, semerre sem tud elfolyni és 1 nap alatt fölázott majd szétfolyt a drága szappanom. A legkevésbé praktikus fajta.

esztétika: 4, praktikum: 1, környezetbarát: 2

Kádra akasztható műanyag szappantartó

Nem környezetbarát, nem is túl esztétikus. Viszont remekül ki tud folyni a lyukakon a víz, száraz maradt a szappanom! Retró. És nem utolsó sorban gazdaságos.

esztétika: 2, praktikum: 5, környezetbarát: 1

Kerámia kézműves szappantartó

Gyönyörű, gyönyörű, gyönyörű! És fáj a szívem, mert hamar felázott benne a szappanom: ugyan került rá néhány lyukacska, de az nagyon kevés. A célnak nem megfelelő, de szemet gyönyörködtető!

esztétikum:5!, praktikum: 2, környezetbarát: 4

Szilikon szappantartó

Tökéletes praktikum! Az alul és fölül is kiálló tüskécskék segítségével hibátlanul szellőzik a szappan, így jóval tovább használható, nem ázik szét, szárazon tartható a használatok között! Nagy szívfájdalmam, hogy nem természetes anyagból készült….

esztétikum: 3, praktikum:5!, környezetbarát: 1

Bambusz szappantartó 2.

Azt hiszem, ez lett az abszolút kedvenc! Ugyanazt nyújtja, mint a szilikon szappantartó, ugyan nem tüskékkel, hanem lécecskékkel, ezen kívül természetes anyagból készült és még attól sem kell tartanom, hogy eltörik a gyerekek kezében, és nem utolsó sorban: szép is!

praktikum: 5, esztétikum: 4, környezetbarát: 5

Zárható szappantartó

Utazás során ebben viszem magammal a háziszappanomat. De nem tud benne száradni a szappan, nincs vízelvezetése. Ez részben hátrány, utazáshoz ugyanakkor előny is, mivel nem folyik a szappanos víz a bőröndbe!

praktikum: utazáshoz 5, otthonra: 1; esztétikum: 4, környezetbarát: 2

Falra szerelhető fém szappantartó

Tökéletes a vízelvezetés, szellőzik a szappan, így meg is tud száradni a használatok között. Az én kérdésem csupán annyi, vajon hova folyik a szappanos víz? A mosdóra? A kádra? Vagy a földre csöpög?

praktikum: 3 (a hova kérdés miatt), esztétikum: 4, környezetbarát: 2

Abban bízom, a válogatásom segít eligazodni a szappantartók útvesztőjében, és a számodra ideális szappantartó kiválasztásában! Kellemes válogatást, jó időtöltést!

A háziszappanokról itt olvashatsz bővebben!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük