Posted on Hozzászólás most!

5 biztos tipp a természetes rovarriasztáshoz

Ha eleged van az örökös vakaródzásból, a nyárestéket megkeserítő szúnyoginvázióból és a kis vérszívó kullancsokból, akkor ennek a posztnak örülni fogsz!

A nap első sugaraival megjelentek az első vérszívók is. Célszerű készülni rovarriasztóval, ha vízparti sétát, vagy erdei túrát tervezel. De már a városi parkokban is találnak menedéket a szúnyogok és barátaik: fákon, bokrokon, fűben is előszeretettel megbújnak prédára lesve.

Tudtad, hogy a szúnyogok…

 1. betegségeket is terjeszthetnek, például a malária terjedése is a szúnyogokkal hozható összefüggésbe a trópusokon?
 2. az AIDS fertőzést nem terjesztik, hanem megemésztik?
 3. közül is csak a nőstény szúnyog “csíp”, mivel a szaporodáshoz fehérjére van szüksége?
 4. kismamákat és sörivókat jobban kedvelik?
 5. a testük háromszorosát is képesek magukhoz venni egy-egy étkezés alkalmával.
 6. átlagosan 1 hétig élnek?
 7. egy meleg nyár alatt 6-8 nemzedéknyi utódnak is életet adnak??

Rovarriasztás

Elutasítom a drogériákban kapható rovarriasztó spray-ket, amiket a bőrünkre kell fújni, jól átdörzsölni vele az egész testet, és bombabiztos hatást ígér. Nos, a szúnyogok és egyéb rovarok talán nem fogják keresni a társaságodat, viszont az irritált bőrfelszínre számíthatsz. Majd egyszer nézd meg a rovarriasztód összetevőit, amivel szeretve nevelgetett gyermeked parányi testét borítod be tartván a kellemetlen vérszívóktól. Viszont a mérgező komponenseket gondosan belemasszírozod a bőrébe…

Rovarriasztás illóolajokkal

Tudod, hogy miért remek választás a rovarok távoltartására az illóolaj? Több szempontból is, figyelj! Óriási felhasználási lehetőséget hordoz magában: teheted aromadiffúzorba, vagy mécseses párologtatóba is. Kirándulások alkalmával kissé nehézkes volna egy aromadiffúzor használata, de ugyanezt az illóolajat, vagy illóolaj-keveréket cseppentheted a zokni szárára, a ruha vállára, nyakára…

Remek választás, mert…

 • semmi egészségkárosító sincsen benne
 • teljesen természetes
 • nem érintkezik a bőrrel
 • MINDEN rovart, köztük a kullancsot is távoltartja
 • bőrirritációval sem kell számolni
 • kisgyerekek mellett is alkalmazható

Az én kisbabám hóban-fagyban, ha fú vagy ha esik, mindig kint alszik egy csodálatos fenyő árnyékában a teraszon. S ott, bizony előbújtak a szúnyogok is a pompás gyöngyvirágokkal és lila gyöngyikékkel együtt.  Fogtam a rovarriasztó olajkeverékem és cseppentettem a babakocsira (!) néhány cseppet. Nem érintkezik az érzékeny bababőrrel, nem okoz irritációt sem, és egyetlen rovar sem zavarja édes álmát!

Rovarriasztó illóolajok az aromaterápiában

Jávai citronella (Cymbopogon winterianus)

Levendula (Lavandula angustifolia)

Geránium (Pelargonium asperum)

Vietnámi eukaliptusz (Eucalyptus citriodora)

Citrella rovarriasztó (Panarom)

Ha ezek közül választasz rovarriasztás céljából, nem fogsz csalódni! A hatás fokozható az azonos hatású illóolajok keverésével, mivel szinergiában vannak, vagyis felerősítik egymás hatását!

S ha úgy elmúlik a nyár, hogy marad az illóolajból, akkor sem kell kidobni, hiszen a jávai citronellát mozgásszervi fájdalom esetén vetheted be, a a levendula lenyugtatja a kedélyeket, segíti az ellazulást, az elalvást. A geránium szédületes gombaölő, így kenheted a lábadra lábgombára, és a hüvelygomba elleni keverékek domináns komponense, keverheted az arckrémedbe is sejtregeneráló hatása miatt! A vietnámi eukaliptusz jó lesz, ha görcsös köhögés üti fel a fejét, vagy reumás panaszok gyötörnek!

Mindig figyelj arra, hogy csakis minőségi illóolajat használj, mert kizárólag annak lesz terápiás hatása! Honnan tudod a boltok polcairól Rád kacsintó számtalan márka közül, hogy melyiket válaszd? Itt egy kis segítség a választáshoz!

Az illóolajok beszerzésével kapcsolatban és aromaterápiás tanácsért bátran keress: info@dianatura.hu Ha szeretnél még több hasznos bejegyzést olvasni illóolajokról, természetes ápolásról, egyéb természetes megoldásokról, itt találsz www.dianatura.hu/blog Ha engem szeretnél jobban megismerni, ezt nézd meg: Milyen a jó illóolaj? Mire jó az aromaterápia? Ebből az interjúból most kiderül!

Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük