Posted on Hozzászólás most!

A kiegyensúlyozott gyermeklélekhez az út…

Tegnap  kisfiamat nagyon felbosszantotta valami. Erőteljes, férfias jellem.

– Anya, ha nem adod oda, kirúgom az asztalt! – kiabált. – Kicsim, ha kirúgod az asztalt, megölellek. – próbáltam nyugodtnak tűnni. – Mit, anya? Mit mondtál? Nem értem! – nem hitt a fülének, aztán meg kellett ismételnem, jót nevettünk és elszállt a haragja!

A világ legnehezebb vállalkozása: gyermeket nevelni.

Ezzel minden szülő egyetért. Igyekszel, ahogy az erődből telik. Türelmes vagy, de még több türelem de jó volna! Tudod, hogy kiabálással, szitkozódással nem érsz célt, mégis előfordul, hogy belefutsz, Te is emberből vagy… hibázunk… de ha felismered, hogy hibáztál, legközelebb talán elkerülhető a hasonló rosszul elsült helyzet. Az önvizsgálat itt is elengedhetetlen, mint minden élethelyzetben. De lesznek új helyzetek… és ha több piciny léleknek kell segítened gyökeret ereszteni a Földön, hatványozódik a kihívás, a hibalehetőség…

Tudod-e, mi az, ami miatt semmihez sem fogható a gyermeknevelés?

Hogy ott és akkor fogalmad sincs arról, vajon jól csinálod-e. Az osztályzatot 20 év múlva kapod meg… pótdolgozatra nincs lehetőség.

De ha igaz szívből csináljuk, végtelen szeretettel, és szárnyakat adunk a repüléshez, nem hibázhatunk nagyot!!!

Kiegyensúlyozott gyermekhez az út mandarinligeten vezet keresztül..

A gyermek nyugalmához elengedhetetlen a napi rutin, az elegendő alvás és a szerető, kiegyensúlyozott környezet. Ezt akár nevezhetném gyerek-bázisnak is. Ha mindez alapjaiban rendben van, könnyen kezelhetőek a hétköznapi lelki nehézségek aromaterápiával.

Ellenjavallat nélkül, már csecsemőkortól alkalmazható a mandarin illóolaj (Citrus aurentium ze.):

  • Kisbabáknál a hasfájást oldhatjuk vele.
  • Az alvási nehézségekkel küzdő gyermekeknél is jó eredménnyel alkalmazható, mivel segíti az elalvást a központi idegrendszerre gyakorolt hatásának köszönhetően.
  • Stresszoldó hatását kihasználhatjuk nagyobb gyerekek óvodai, iskolai szorongásának enyhítésére.

Lefekvés előtt, amíg mesélsz a Kicsidnek párologtass mandarin illóolajat a gyermek szobájában! Kedvelni fogja az illatát és megnyugtatja őt! Minden esetben csak bevizsgált illóolajat használj, különösen fontos ez, ha gyermeket kezelsz vele!

Az illóolajat a mandarin héjából nyerik ki préseléssel

Az illóolaj-keverékekkel kapcsolatos kérdésekkel keressetek bátran!

Ha tetszik, kérlek oszd meg barátaiddal, szülőtársakkal is!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, lélekápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz, itt pedig a velem készült interjút olvashatod!  Kapcsolatba léphetsz velem ezen az e-mail címen: info@dianatura.hu. Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük