Posted on Hozzászólás most!

〈15 tuti tipp〉 Hogyan aludhatsz végre egy jót gyógyszerek nélkül?

Sokan küzdenek az elalvással, talán Te is, lefekvés után nem jön álom a szemedre, csak forgolódsz, éjszaka felébredsz, nem tudsz visszaaludni, előveszel egy könyvet, kimész a mosdóba, iszol egy pohár vizet… és reggel még fáradtabban kelsz… és ez így megy napról-napra, hétről-hétre… nap közben fáradt vagy, kimerült, ingerült, türelmetlen, az emberi kapcsolataid romlanak, kétségbeesett elkeseredésedben elkezdesz nyugtatókat, altatókat szedni… és semmi remény, hogy gyógyszer nélkül jöjjön álom a szemedre… hiszen hozzászoktál. Gyógyszerfüggő lettél!

Sajnos egyre több embert érint az elalvás körüli nehézség. Mivel annyira sok és impulzív inger ér bennünket a mindennapokban, hogy egyszerűen az agy nem tud kikapcsolni és csak zakatolnak benne a bennünket ért események, megoldandó feladatok, befizetetlen számlák, problémák, a napi öt kávé, munkahelyi stressz, a tévé zúgása, a képernyő vibrálása…

Egyesek az alkoholhoz nyúlnak, mivel az felszabadulttá tesz, elfeledteti (ideig-óráig) a gondokkat. Ugyanakkor nagyon veszélyes is lehet, mert könnyen megszokja és kívánja a szervezet a lefekvés előtti “nyugtatót”, és könnyen a rabjává válhatsz! Mások elkezdenek gyógyszereket szedni, altatókat, nyugtatókat… olyan remekül működnek… hogy igazából már nem is akarsz megválni tőle… nem is tudnál. És közben károsodik a májad, az agysejtjeid, a gyomrod… és lehetne folytatni a sort…

De ne keseredj el, bármi problémád van, a legelső kérdésed az legyen, vajon száz éve, ezer éve, hogyan segítettek magukon az emberek? Mert akkor is voltak problémák és voltak megoldások is, amelyek – óriási örömömre – újra előtérbe kerülnek!

Az aromaterápia a jövő orvoslása!

Tehát, mit tudnak nekünk nyújtani a növények? (Ezt a kérdést nekem is szegezheted Fb oldalamon, lelkesedéssel fogok válaszolni! 🙂 )

Nézzük, mit tehetsz és mit nem a pihentető alvásért:

1.      Este 6 után ne igyál kávét!

Tökéletes a kávé… reggel!

2.     Lefekvés előtt legalább egy órával ne netezz, ne telefonozz és semmilyen képernyővel rendelkező eszközt ne böngéssz!

3.     Lefekvés előtt legalább egy órával ne is nézz tévét!

4.     Este 7 után semmiképp se egyél! A könnyű vacsorád előtte fogyaszd el!

5.     Ne sportolj lefekvés előtt legalább egy órával!

6.     Képernyő nézés helyett olvashatsz egy jó regényt, verset, magazint vagy bármit, ami papír alapú!

7.     Jó hatással van az idegrendszerre, ha ágyba bújás előtt zenét hallgatsz! A rockot inkább kerüld, hagyd holnap reggelre!

8.     Nem csak az elalvásra van jó hatással, hanem a párkapcsolatodra is, ha szundikálás előtt beszélgetsz a kedveseddel! Ha szex kerekedik belőle, még jobb!

Még kellemesebb az ébredés a Kedveseddel!

9.     Elalvás előtt párologtass a Téli álom illóolaj-keveréket! Ellazít, megnyugtat, álmatlanság esetén remekül alkalmazható! A legbiztonságosabb párologtatási mód az ultrahangos aromadiffúzor! Nem tűzveszélyes és ha kifogy a tartálya, magától kikapcsol! Ideális éjszakára is, gyerekek mellé is!

10.     A szoba hőmérséklete 20 foknál ne legyen több!

11.     A hálóruhád jól szellőző, kényelmes viselet legyen!

12.     Éjfél előtt mindig kerülj ágyba!

13.    Éjszaka csend legyen! Ne zakatoljon melletted a tévé!

14.    Lefekvés előtt 2 órával fogyassz citromfű, levendula, macskagyökér vagy kamilla teát a nyugtató alvásért! Mézet is tehetsz bele, jótékony hatással lesz!

Nyugodt alvás kamillával

15.     Szuper hatás érhető el masszázzsal! Az érintés hegyeket képes megmozgatni… ha teheted, élj vele! Ha masszázst kapni nincs lehetőséged, dörzsöld be a tested a következő olajkeverékkel tusolás után:

2 ek mandula olajba csepegtesd bele a következő illóolajokat:

Ylang-ylang illóolaj 2 csepp

Római kamilla illóolaj 2 csepp

Narancsvirág illóolaj 4 csepp

Mandarin illóolaj 4 csepp

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük