Posted on Hozzászólás most!

Egy aromaterapeuta az aromaterápiáról…

Már félszáz bejegyzésen is túl vagyok, s mindnek így vagy úgy, de köze van az aromaterápiához. Írtam már stresszoldásról, betegségekről, az aromaterápia lenyűgöző hatásáról az élet ezernyi területén, csak épp még az aromaterápiáról nem esett szó… így itt és most egy hiánypótló bejegyzés következik, ami az aromaterápiáról szól.

Az aromaterápia egy eszköz, egy lehetőség a modern gondolkodó számára, amivel helyreállíthatja teste és lelke megbillent harmóniáját, amivel gazdagíthatja az öngyógyítás és szépségápolás hétköznapi eszköztárát, amivel kedvezően befolyásolhatja hangulatát, amivel javíthat élete minőségén, amivel könnyen megoldás nyerhető az egészségmegőrzés és visszaállítás területén.

Az aromaterápia a növényekből nyert illóolajakon keresztül fejti ki hatását. S az illóolaj pedig nem más, mint… mint minden. Minden, ami a növénnyel rövidke élete során történt: benne van a nedvesség, amitől a növény szárba szökött, benne a föld, amiből az kinőtt, benne a gondoskodó gazda keze munkája, benne minden Napsugár, ami őt babusgatta, minden Holdvilág, tölte és fogyatkozás, amiből töltekezett hónapról-hónapra. Benne van a mindenség, benne az univerzum, benne a lényeg. Ez a lényeg az oka annak, hogy kémcsőben sohasem lehetséges előállítani a természetes illóolajat, ami terápiás hatással bír, és szebbé varázsolja az életet. A mi életünket, a Te életedet, az én életemet… Az életből lett s életté lesz. Egy egyszerű körforgás, aminek a középpontjában az élő, érző és félő gondolkodó ember áll. Valljuk be, az illóolajok mit sem érnének az ember nélkül, nélkülünk, akik tisztelettel, bizalommal és rajongással nyúlunk feléjük.

Talán nem túlzás azt állítani, hogy az illóolajokon kívül nem létezik olyan szubsztancia a világon, ami ilyen sokrétű képességgel bírna. Átkarolja a testet, hogy aztán felemelje a lelket. Kémiai összetevőit a kémcsöveket vizslató egzakt mérési eredmények halmazait számolgató tudósok sem vitathatják el. A lélekre gyakorolt hatása pedig gyorsan utat tör magának még a legszkeptikusabbakat is lábról levéve… Hinni sem kell benne. Anélkül is “működik”.

Az aromaterápia lelki fejlődésem hatalmas kapuja, amin remélem, segítségemmel még sok-sok ember belép! Nem állomás. Itt nincs megálló. Egy acélszürke szerelmes pillantás mutatta meg nekem, hogy létezik a kémcsöveken túl is világ, amit megfogni nem tudok, sem leírni kémiai képletekkel, egyenletekkel, viszont meghatároz minden láthatót és megfoghatót. Ez a lélek, aminek harmóniája nélkül a test sem fog sokáig olajozottan, boldogságban  szárnyalni. Csak nyikorogva, rövid ideig kullog kudarcok sikertelen sorozatával. A nagy kapun beléptem, a lelkem rohamos fejlődésen megy keresztül, sok minden vár még rám. Kitárom karomat, szívemet és lelkemet!

Az aromaterápia megismerésével egy olyan kincs került a tulajdonomba, ami abban különbözik a világ összes smaragd-, rubin-, és gyémántkészleténél, hogy nem akarom fiókok sarkában rejtegetni, pincében elásni, dunna szélébe bevarrni, kamra mélyén takargatni, hanem világgá akarom kürtölni!!! Mert az tenne igazán boldoggá, ha minél több ember birtokolhatná ezt a mindenki számára elérhető boldogságforrást. Ez az aromaterapeuta feladata. Aromaterapeutaként fogom az emberek életét szebbé tenni.

Az aromaterápiara azt mondani, hogy egy holisztikus gyógymód… igaz. De aki belecsöppen, az nem egy gyógymód mellé teszi le voksát, hanem választ életmódot,  tanul alázatot, megbecsülést, gyakorol önkritikát, elfogadást, türelmet, hitet, közelebb kerül önmagához és megtanul szeretni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük