Posted on Hozzászólás most!

Esetek egy majdnem aromaterapeuta tollából…

Sokat kell tanulni, inni-inni az információkat, szakdolgozatot írni, utánaolvasni, gyakorolni, meghallgatni, betekinteni titkos életepizódokba, könnyeket felszárítani, megérinteni, adni, adni és adni, hogy méltó lehess az aromaterapeuta létre.

Sokáig nem is tudtam, hogy képes vagyok erre. Az önmagamról alkotott képem sokat változott az elmúlt két évtized során: amolyan magamnak való vagyok – véltem sokáig. Sőt, kamaszkoromban kifejezetten csúnyának tartottam magam, és kerestem a csúnya fiúkat, mert “a csúnya fiúknak is van szíve”… mmmm. Korábban írtam, hogyan jutottam az illóolajokhoz, de az aromaterápia nem csupán az illóolajokról szól. Mit sem érne az ember nélkül, akire gyakorolja lenyűgöző hatását?

Aromaterapeutának lenni egy állapot: egy kapocs, egy képesség a kapcsolat megteremtésére alapos háttérismerettel. Mit mivel? Kit mivel? Kit kivel?

Esettenulmány 1.: legelső sikerélmény

Többéves fájdalommal, szteroidos injekciókkal kísért teniszkönyök a diagnózis. Számítógépes munkavégzésből eredő elváltozás. Az injekcióktól ugyan elmúlt néhány hétre a kínzó gyötrelem ugyanakkor sorvadni kezdett az izom. Életem legelső kence-ficéjének szavazott bizalmat és kenegette kitartóan sajgó könyökét az édesanyám. (Hát hogy ne lett volna kitartó, hisz’ három gyermeket felnevelt!) Kitartása eredményeként 2 hónap után teljesen megszűnt a fájdalom és búcsút inthetett a teniszkönyöknek! Legalábbis nekem így mesélte! 🙂

Szteroidos injekció helyett

Esettenulmány 2.: és lőn világosság!

Egy jóbarátommal esett az eset. Elege volt az életéből! Nem akart többé szürke kis egér lenni! Változást akart! Tovább lépni, fejlődni és nem topogni! A Fény esszencia elhozta a várvá-várt fényt! Illata átjárja a testet és kinyitja a lelket, segít, hogy észrevedd magad körül a jót, a szépet, a lehetőségeket ami pontosan az orrod előtt hever! Jól érzi magát a bőrében, nagykosárral viszi haza a bókokat és imádja, ahogy végigsétál a pesti utcán és belekap a hajába a szél…

Megjelent a fény!

Esettenulmány 3.: illatminta

Vannak illatok, amelyek afrodiziáló hatással is rendelkeznek. Ilyen az ylang-ylang is. Nos, hölgyismerősömet ajándékoztam meg egy hódító illatkeverékkel. A hatás engem is meglepett: férfi beszélgetőpartnere jegyezte meg az illatot, majd búcsúzás után visszaszaladt “illatmintáért”. Hölgyeim, működik! De vigyázat, nem csak az fog illatmintáért visszaszaladni, akittől Ti is szívesen vennétek!

Afrodiziáló illóolajok

Esettanulmány 4.: masszírozzak férfit is, vagy inkább ne?

Az aromaterápia szerves része az aromaterápiás masszázs. Ezt nem is igazán nevezném masszázsnak, inkább testkezelésnek. A másik ember testének érintése nem könnyű folyamat számomra. Ezen kisebb nehézségek árán átemeltem magam a tanfolyamon, ahol nők voltunk, s egymáson tanultuk meg a testkezelés fogásait. Gondolkodtam is rajta, de nem alakult ki sokáig álláspont a férfi-kérdésben. Kötelező gyakorlatomra a Bókay Gyermekklinikán került sor. Nem tudtuk, kik várnak ránk! Hát persze, hogy egy fiatalembert is tartogatott számomra a karmám! A fiatalember gentleman volt, akiről a masszázs után azt is megtudhattam, hogy “Nincsen fából!”. Azonnal megszületett bennem a döntés: férfit inkább nem…

Férfit NE!

Esettanulmány 5.: térfertőtlenítés

Nem győzöm elégszer hangsúlyozni a térfertőtlenítés rendkívüli fontosságát! Különös jelentőséggel bír babakorban, amikor annyira ki vannak téve a kicsik a fertőzésveszélynek! Kisgyerekkorban, amikor még nincs eléggé megerősödve az immunrendszer és az oviból 2-3 hetente betegen adják haza a gyermeket, mert ha egy fertőzés megjelenik, mindenki átesik rajta! Iskolás korban, amikor a hiányzást nehéz bepótolni!

A legbiztonságosabb és leghatásosabb a térfertőtlenítés aromadiffúzorba csepegtetett citrom illóolajjal!

Saját tapasztalat: az én iskolásom idén még nem hiányzott, az ovisom 3 napot gyengélkedett, pedig én itthon vagyok a legkisebbel, tehát nem kell táppénzre sem mennem. De ahol a szabadság fogytán, a táppénz nem megoldható, nagyszülők távol… ott érdemes előkapni a térfertőtlenítést!

Aromadiffúzorral az egészségért!

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük