Posted on Hozzászólás most!

Ha már minden reményt feladtál, avagy: VISZLÁT KÖRÖMGOMBA!

Bőr- és körömgombával a lakosság több, mint fele: 54 %-a találkozott már, éppen találkozik, vagy találkozni fog… népbetegség. Ha már ezerféle szert kipróbáltál, és a remény kezd elhagyni, most figyelj: a megoldás itt kopogtat!

Kialakulásának okai

A bőr- és körömgombás fertőzésének okozója lehet fonalas gomba, penész-, illetve sarjadzó gomba. Ezek többnyire a bőr felső, általában elhalt részein telepszenek meg, felületi fertőzést okozva a bőrt és az ún. bőrfüggelékeket (szőr, haj, köröm) betegítik meg. E fajok leggyakrabban a lábujjak közötti nedves területeken élnek és tenyésznek, és a fertőzött terület hámsérülései gyakran baktériumokkal is felülfertőződnek. A gombásodásra hajlamosít a gyenge immunrendszer, a cukorbetegség és az immunszupresszáló (immunrendszert gátló) kezelés.

A bőr- és a körömgombásodás egyike a civilizációs ártalmaknak, hiszen a múlt században terjedtek el a szorosan zárt, nem szellőző műanyag cipők, a műszálas harisnyák, zoknik, amelyek kedvező feltételeket, nedves, sötét, meleg életteret biztosítottak e gombafajoknak. Bizonyos betegségek is (cukorbetegség, AIDS), amelyek meggyengítik az immunrendszert, a XX. században váltak világméretűvé, és hozzájárult e fertőzés terjedéséhez a minden társadalmi réteg számára elérhető fürdőkultúra, a strandok, uszodák divatja is.

Tünetek

A gombás fertőzés tünetei lehetnek egészen enyhék (kipirosodás, hámlás) vagy erősebbek: fájdalmas, viszkető kiütések, nedvedző, mélyen berepedt, baktériumokkal felülfertőzött sebek.

Ha a köröm is fertőzött, akkor megvastagszik, elszíneződik, sárgássá, belső anyaga morzsalékossá válik. Ha a fertőzést sarjadzó gombák okozzák, akkor a fertőzés a körömágy felől indul, ha pedig fonalas gombák, akkor a köröm felső része felől sárgásan elszíneződik, megvastagodik. A penészgombák sötét elszíneződést okoznak. (forrás)

Kezelés

A bőrgomba kezdeti stádiumban 1-2 nap alatt megszüntethető, súlyosabb esetekben 1-2 hét is kell a teljes gyógyuláshoz.Ha a körmöt is megtámadta a gombás fertőzés, 6 hónapig is kell kezelgetni a fertőzött körmöt, addig, amíg az le nem nő. Ha sikerült búcsút intenünk a kellemetlen látogatónak, továbbra is tanácsos fertőtlenítő, gombaölő lábdezodorral kezelni a lábfej és talp, ujjak bőrét. Sajnos, mivel a cipővel is érintkezett a láb, a cipő fertőtlenítésére is kell gondot fordítani, mert a cipő is remek lehetőség a visszafertőződésre. A Dianatura Illatos lépések mentás lábdezodor nemcsak megszünteti a kellemetlen lábszagot, de megakadályozza a visszafertőzést, fertőtleníti a cipőt is! Kizárólag természetes összetevők biztosítják a kiváló hatást! Minden uszodai, szaunai tartózkodás alkalmával használható, s megelőzhető a kellemetlen, nehezen gyógyítható körömgomba!

Az aromaterápia remek lehetőséget ad a gombás fertőzések eredményes kezelésére (is). Túlzás nélkül állíthatom, hogy az élet bármely területén meglepő hatást gyakorol akár fizikai, akár pszichés gondoskodás legyen a cél! (Hamarosan a visszérproblémákról, izületi gondokról fogok írni!)

Számtalan illóolaj létezik, ami intenzív gombaölő hatással is bír sok más elbűvölő tulajdonsága mellett. Természetesen a köröm- és bőrgomba kezelésében ezek az illóolajok fognak főszerephez jutni! Ilyen az Indiáncsalán (Monarda fistulosa), a babér (Laurus nobilis), a vadlevendula (Lavandula spica), a kakukkfű geraniol (Thymus vulgaris geraniol), a szegfűszeg (Eugenia caryophyllus)… és még folytathatnám a sort.

Enyhe tünetek esetén elegendő teafa (Melaleuca alternifolia) illóolajjal bekenni az érintett felületet naponta többször is 5-7 napon át a teljes gyógyulásig.

Súlyosabb esetben az illóolajokat keverékben alkalmazzuk, a szinergikus hatás kiaknázása érdekében! Kiváló keverék készíthető a körömgomba felszámolására a már említett gombaölő illóolajok közül néhány felhasználásával: orvosi zsálya (Salvia officnalis), kakukkfű tujanol (Thymus vulgaris thujanol), geránium (Pelargonium asperum EXTRA), teafa (Melaleica alternifolia),  és szegfűszeg (Eugenia caryophillis) hozzáadásával. A gyógyulás hosszadalmas folyamat lesz, akár 6 hónapot is igénybe vehet, amíg a köröm le nem nő! A fertőzött körömrészlet meggyógyulni nem fog, hanem a gomba tovaterjedése akadályozható meg KITARTÓ, RENDSZERES KEZELÉSSEL!

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük