Posted on Hozzászólás most!

Légy a vendégem! – amit az aromaterápiás testkezelésről tudni érdemes

Az aromaterápia az illóolajok alkalmazásának tudománya, ami olyan széles körű lehetőségeket rejt magában, hogy nem tudnál az életnek olyan területét említeni, amihez ne lehetne valamilyen módon az aromaterápiát igazítani.

Az aromaterápia számtalan kezelési módjai közül a masszázst csípem most el: sokan kérdeztetek róla, talán mert nem ismertétek korábban, talán mert szeretnétek még többet tudni róla, esetleg szeretnél informálódni, mi vár Rád a kezelés során, mire számíthatsz, mit hozz magaddal, s hogy tudj készülni rá a lelkedben…

Szeretettel üdvözöllek virtuális masszázsszalonomban!

Az aromaterápiás testmasszírozást én inkább testkezelésnek nevezném, esetleg érintés terápiának. Ne számíts intenzív “fürdőlegényes” gyúrásra! Nyomogatás, érintés, simításból tevődik össze és a lelki energiák találkozásából.

A korábban egyeztetett időpontban várlak, kedves Vendégem!

Gondosan megvetett masszázságy fogad dísszel a tetején. Az előkészületekkel hangolódok a szeánszra és természetesen Rád. Energiamezők találkozását nem lehet piff-puff “intézni”. Meg kell érkezni nekem is és Neked is. A rövid konzultáció közben ízletes herbateát kortyolhatsz… ellazít, megnyugtat, lelassít és a háttérből simogató dallam járja át a kis szalon falait. Mécsesek hangulatos fénye pislákol és a szobácskát beveszi a finom vendégváró illat!

Azért jöttél, hogy valamit kapjál tőlem. Nem fogsz csalódni: 120 percig csak Rád figyelek és csak a Te töltődésed a célom. Az adataid felvételével egy képet kapok az életmódodról, ritmusodról, habitusodról. Bátran megoszthatod velem problémádat, gondodat, betegségedet (természetesen diszkréten kezelem), aminek ismeretében összeállítom, személyre szabom a csakis Neked készülő olajkeveréket, ami a Te kibillent lelki egyensúlyodat, betegségedet hivatott harmonizálni, enyhíteni. Előkerülhet bőrprobléma, nőgyógyászati gond, húgyúti betegség, szív- és érrendszeri panasz, mozgásszervi elváltozás,  lelki fájdalom, megrekedt életút, melankólia, depresszió, tonizálás, stresszoldás… nagyon színes a skála! Ha szükségesnek látom, otthoni kezelést is javasolok.

Egy kis mellékhelységben tudsz levetkőzni: mivel teljes test és arcmasszírozás lesz a mellek kivételével, ezért bugyiig. Először a hátat, lábat hátulról és elölről masszírozom, majd a has és a karok következnek, végül arcmasszázs a befejező lépés. Sokan olyan “mélyre” kerülnek a kezelés során, hogy akár alfába jutnak, vagy álomba is zuhanhatnak. Akkor lesz legeredményesebb a kezelés, ha közben önmagadra figyelsz, az érzéseidre, energiáidra. Ha elalszol sem kell kellemetlenül érezned magad: remekül sikerült az ellazulás! Elvégre azért jöttél, nem igaz? 🙂

Az aromaterápiás kezelés egy lelki megerősítés, támogatás, ezért talán érthető, hogy még a leggyakorlottabb mesterek sem vállalnak egy napon 3 vendég kezelésénél többet. Ennek fényében azon sem kell megrökönyödni, ha az árjegyzékben az aromaterápiás masszázs mellett legalább öt jegyű szám szerepel. Intenzív lelki munka, s ne feledjük, a terapeuta mit sem ér harmonikus lélek és energikus állapot nélkül… erre időt kell szánnia, a munkája része.

Masszázzsal kapcsolatos praktikumok

  1. Semmit sem kell hozni.
  2. Ha nem tudsz jönni valami miatt, mondd le az időpontot!
  3. Időben érkezzél, a késéssel nem fog tovább tartani a kezelés. Tiszteljük egymás idejét!
  4. Lehetőleg ne sminkkel érkezz!
  5. Ne friss frizurával gyere: számítani lehet arra, hogy a haj kicsit olajos lesz a fejmasszírozás következtében!
  6. Olyan bugyit húzzál, aminél nem gond, ha kicsit olajos lesz, habár ki lehet mosni belőle!
  7. Csak hölgyek testkezelését végzem!

FONTOS!

Mindig szólni kell, ha az érintés, nyomás kellemetlen, esetleg fázol, vagy bármi miatt diszkomfortosan érzed Magad, hiszen kellemetlen érzések közepette nem lehet ellazulni. És úgy nem fogjuk tudni elérni a közös célt: a Te feltöltődésedet!

A testkezelés után fontos a sok folyadékbevitel, hogy az illóolajok hatékonyabban tudják kifejteni hatásukat.

FIGYELMEZTETÉS!

Az aromaterápiás testkezelés felszínre hozhat krónikus betegségeket, amik gócként vannak jelen a szervezetben. Tehát nem az aromaterápia okozza, hanem az felszínre hozza, a nyugodt állapot segítségével, aminek örülni kell, hiszen tudomást szerzünk róla, és nem mételyezi tovább a testet alattomosan tünet nélkül, hanem kikezelhető!

Citrus, fogpiszkálófű és orbáncfű tartalmú olajok fényérzékenyítőek, az alkalmazást követő 8 órán belül kerülendő a közvetlen nap és a szolárium, mert égési tünetek jelentkezhetnek!

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Itt pedig a velem készült interjút olvashatod! Információ: info@dianatura.hu Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük