Posted on Hozzászólás most!

Hétköznapi stresszjelenségek – 6 természetes megoldással!

Mai világunkban nagyon gyakori a stresszes, feszült, kimerült, ideges állapot! Küzdünk a megélhetésért, küzdünk a jobb pozícióért, küzdünk, hogy időben érkezzünk a szülői értekezletre, a meetingre, a konferenciára, idegesen ülünk a dugóban, feszültek vagyunk, hogy a gyerekünk még mindig nem szobatiszta, csüggedünk, ha még mindig nem fogant meg a várva várt babácskánk, izgatottak vagyunk egy közelgő esküvőtől, a munkahely-váltástól, kimerültek vagyunk az örökös rohanástól…

Mindezek a jelenségek nem csak rossz közérzetet jelentenek számunkra, hanem – bátran állíthatom – szinte minden esetben előbb vagy utóbb fizikai, testi tünetet eredményeznek. A túl sok nyomás hatására kibillen testünk a természet adta egyensúlyából, és egyszerre megtelünk a negatív érzésekkel, energiákkal, ami ellen nem tud tovább küzdeni szervezetünk, és betegséget produkál azzal a céllal, hogy figyelmeztessen bennünket a túlterheltségre!

Felsorolom a leggyakoribb stresszjelenségeket! Amitől különleges lesz ez a felsorolás, az az, hogy olyan megoldásokat kínálok hozzá, ami természet adta, s amelyeket családommal több ízben próbáltunk már! Szeretném, ha Hozzád is eljutna Gaia üzenete, a Föld ajándéka!

1. Fejfájás

A fejfájást legtöbb esetben idegesség, feszültség, túlterheltség, kimerültség okozza.

MEGOLDÁS

Alkalmazd a KÉK CSILLAG illóolaj-keveréket: a népi gyógyászat tapasztalatai alapján komponensei segíthetnek a fejfájás csillapításában. Főbb összetevői: borsmenta, orvosi levendula és majoránna illóolaj. Alkalmazása: Használatát rögtön a fájdalom érzékelésekor érdemes elkezdeni. 1-5 cseppel masszírozzuk be a halántékok területét, 5 percenként ismételgessük, amíg a panaszok nem szűnnek.

2. Hasmenés, ideges eredetű gyomorfájás

Szintén családból vett példa: emésztést érintő probléma lép fel, ha a gyermek táborba utazik, új iskolába megy, lakásvásárlás kerül előtérbe. Tudtad, hogy a halálesetet követően a 2. helyen áll a költözés, mint stresszt kiváltó tényező?

MEGOLDÁS

1 evőkanál levendulavíz enyhülést hozott eddig minden esetben. Próbáld ki Te is! Itt találod a levendula aromavizet.

3. Kötőhártyagyulladás

A Megfontolt Leánykám izgatottan várta a tanévkezdést. Sajnos első napon nem tudott részt venni az iskolai tevékenységekben. Mivel sikerült nyakon csípni a csípás szemecskét, így hamar csatlakozhatott az 1. B-be.

MEGOLDÁS

Levendula virágvizes borogatás.

4. Herpesz, afta

Munkahelyi stressz legtöbbször a kiváltó ok nálunk.

MEGOLDÁS

Amikor a Férfi érzi, hogy akar valami ott kibújni… na, abban a pillanatban teafa illóolajat ken a szája szélére (mert az a kritikus stressz-herpesz terület). Nos, a herpesz elő sem jön…Az afta szintén teafaolajos kezelést igényel! 4 nap alatt teljesen felszívódik! Nézzétek, itt a teafa illóolaj!

A szájon gyakran jelentkezik herpesz az arra hajlamos személyeknél

5. Nyugtalan alvás

Ha nehezen alszol el, éjszaka sokat forgolódsz…

MEGOLDÁS

A levendula illóolaja csodákra képes!

De ha szeretnéd kihasználni az illóolajok szinergiáját egy csodálatos illat-kompozícióban, aki nyugodt álmokat ígér, válaszd a TÉLI ÁLOM elalvást segítő illóolaj-keveréket! Nyugtató, harmonizáló, térillatosító és elalvást segítő illóolajkeverék.Főbb összetevői: mandarin, pacsuli, mirha és ylang-ylang. Alkalmazása:10-20 csepp (tér nagyságától függően) párologtatóba, diffúzorba téve. A diffúzorról egy korábbi bejegyzésben írtam, amit elolvashatsz itt.

Pihentető alvásra mindenkinek szüksége van

6. Nyugtalan gyermek, akit az óvodakezdés, iskolakezdés, iskolaváltás, vagy bármi zaklatottá tesz

MEGOLDÁS

A mandarin illóolaj párologtatása gyerekek esetében meglepő lehetőségeket rejt! Próbáld kis Te is itt! Gyerekszobában csak diffúzort, ultrahangos párologtató berendezést használj! Pici babák hasfájását enyhíthetjük vele, nagyobbacskák óvodai, iskolai fusztrációját űzhetjük el a mandarin illóolaj használatával.

Hasfájós baba

Ha tetszett, osszátok meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük