Posted on Hozzászólás most!

Heti lélekvarázs: MI A SIKER?

A siker sok arcát mutathatja felénk: versenyben, dobogón elért helyezés siker, siker ha ötös dolgozatot hoz haza a gyermekem, siker egy új termék bevezetése a munkahelyen, siker a hegycsúcs megmászása is, siker időben odaérni, felvételt nyerni iskolába, munkahelyre, siker tanfolyam elvégzése, egy üzlet lebonyolítása, beruházás, béka kifogása a tóból, elismerés a szakmában,egy zenemű eljátszása hiba nélkül,  ….

De mégis azt gondolom, önmagunk megismerése a legnagyobb siker. Ha az megvan, sokkal könnyebben értünk meg másokat, lesznek tartalmasabbak a kapcsolataink és tudjuk befolyásolni az életünk folyását.

Előbb arra tanított meg, hogy önmagamat szeressem, hogy aztán szeretni tudjam őt. Ráébresztett, hogy a szívem elsősorban arra való, hogy engem (…), nem pedig arra, hogy másokat szolgáljon. Azt mondta, hogy a múltam mindig elkísér majd, de minél jobban megszabadítom magam a tényektől, és minél jobban figyelek helyettük az érzésekre, annál jobban fogom érteni, hogy a jelen pillanatában mindig van egy akkora üres tér, mint a sztyeppe, amelyet meg lehet tölteni szeretettel és életkedvvel.

Paulo Coelho

Szép hetet minden egészségtudatos Olvasómnak!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük