Posted on Hozzászólás most!

Miért kell egyik aromaterapeutánál fizetni a tanácsadásért, „míg máshol vásárlásért cserébe adnak aromaterápiás tanácsot”?

Nem ritka azon pillanatok száma, amikor úgy érzem, – aromaterapeutaként – árral szemben úszom. Sőt, olykor a “nem tudok úszni” gondolat is hatalmába kerít.

Figyelem! Hiánypótló bejegyzés következik, azaz öntsünk végre tiszta vizet a pohárba!

Okleveles aromaterapeuta

2 éves képzésben vett részt, részletesen ismeri az illóolajat adó gyógynövényeket. Tudja, milyen kémiai anyagoknak tulajdonítható a terápiás hatása. Legalább 100 féle illóolajat ismer, felismer és használ is. Pontosan tudja az illóolajok ellenjavallatait. Mert bizony akad szép számban… Szakdolgozatot készített és gyakorlati oktatáson, gyakorlaton is résztvett. A két napos vizsgán eredményesen szerepel. Legtöbbször társul egyéb szakmai háttérrel is (jógaoktató, természetgyógyász, masszőr, kozmetikus, ápoló, gyógyszerész, orvos, biológus, vegyész, stb.), ami gyakran segítő tevékenység.

Kivétel nélkül alázattal nyúl a természet esszenciáihoz, az illóolajokhoz és az emberekhez. Célja minél szélesebb körben megismertetni az illóolajokban rejlő erőt. Személyes konzultációt ad, írásbeli terápiás javaslatot kínál, sokat tanult, sokat tapasztalt, az idejéből, energiájából és tudásából töltekezel. Ez az, amiért a fentiek értelmében fizetség jár.

Tanácsadó

1-5 napos tájékoztatáson vett részt. A gyorstalpaló előtt nem ritkán Avonos, Oriflames, Zepteres, biztosítási ügynök vagy Amwayes volt… stb. Inkább sales területen jeleskedik. Valamit sejtése van az illóolajokról, de a szakmaiság teljes hiánya mutatkozik. Célja a minél több eladás teljesítése, hiszen jutalékot kap a forgalom után. Szerinte csak egyetlen valamire való illóolaj márka létezik. „Ő az, aki vásárlásért cserébe ad tanácsot.” Szintén aromaterapeutának vallja magát. A biztos szakmai tudás hiányában sajnos téves információkat is hirdet (saját fülemmel hallottam!!!), aminek súlyos egészségi következményei is lehetnek. A tanácsadással nincsen gond, akkor jelent problémát, ha a terapeuta pozícióját próbálja elfoglalni. Ki szeretné, ha a szívsebész helyett az asszisztens műtené? Más feladatkör, azonban mindegyiknek van létjogosultsága a maga helyén.

Vannak emberek, akiknek nagyon sajog hetek óta „itt”. De orvoshoz nem megy. Beszalad a patikába, s tanácsot kér a gyógyszerész asszisztenstől, aki javall is szuper vény nélkül kapató „csodaszert”. Persze gyakran nem elég, viszont időhúzásnak kiváló (és pénzkidobásnak is)!

Másik embertípusnak fontos, hogy szakember formáljon véleményt az állapotáról. Ő lesz az, aki felkeresi a szakmailag megbízható orvos magánrendelőjét ahol kizárólag az ő gondján a fókusz. Ha az illóolajokat szeretné az életébe ágyazni, okleveles terapeutával veszi fel a kapcsolatot, aki minden körülmény között a Vendég igényeire fókuszál szakmai jártassággal . Nem fog megelégedni egy tanácsadóval, neki a szakember kell! Biztosra megy.

Google, aki nem csak barátunk, hanem orvosunk és terapeutánk is

Sokak szerint az öngyógyítás remek dolog, hiszen Google, aki nem csak barátunk, hanem orvosunk és terapeutánk is, sohasem hagy cserben. Az illóolajokról is számos információ fellelhető a neten. Mért kellene mégis szakemberhez fordulni? Mivel ő évekig tanulta a gyógyítás mesterségét, pontosan tudja, mit miért mond, s a konzultáció alkalmával is kizárólag Rád figyel. Megismeri az egészségi állapotod, mielőtt tanácsot ad. Google-ről ez nem mondható el.

Ennyivel szerettem volna kicsit fénycsóvát csenni a homályba, ami az aromaterapeuta kérdést körüllengi.

Aromaterápiás tanácsadás, aromamasszázs okleveles aromaterapeutától, aki (nem) mellesleg gyógyszerészi kémiából doktorált, natúr kozmetikumokat készít, és rendszeresen publikál is: https://www.dianatura.hu/aromaterapias-tanacsadas/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük