Natúr kozmetikumok és az alkotást körülölelő filozófia

„Aki ábrándozik, az alkot. Minden vágy hívás. Aki légvárakat épít, az kikényszeríti a valóságot is.”

Victor Hugo

Hogy miért pártolok mindent, ami természetes?

Mert mi magunk is a természet része vagyunk.

A szintetikus megoldások szuper lehetőségek, ott ahol nincsen más út! A silány fogsorral megáldott embernek a műfogsor, vagy az implantátum micsoda csoda! Csakhogy a XX. század végére minden szintetikus lett. Olyan (ható)anyagot is mesterségesen hozott létre az emberiség, amit a természet tálcán kínál. Vitamint, ásványi anyagot, illatot, italt, ételt…

Amit szintetikusan állítunk elő, soha sem lesz olyan, mint amit Földanyától kapunk. Hiányozni fog belőle a természet egysége, így aztán elmarad a hatás, vagy kellemetlen tünetek, mellékhatások is kísérhetik a használatot.

Napjainkban óriási mértékű a mesterséges dömping, megtalálható ízfokozós ételeinkben, neonszínű italainkban, tolakodón illatozó kozmetikumainkban, városok szmogjában, mosószerekben… és már túlon-túl sok! Rengeteg! Egyre többen szenvednek allergiától, küzdenek emésztési panaszokkal, izületi gondokkal, és még sorolhatnám! Könnyen párhuzamot vonhatunk a két jelenség között! A szintetikusan előállított termékek ebben a dózisban, amit a 21. század mér az emberekre, kifejezetten káros az egészségünkre!

Így aztán érthető, miért törekszem a természetes ételek, italok és kozmetikumok használatára.

Aromaterapeutaként pontosan tudom, hol találom meg a legjobb minőségű alapanyagokat, pontosan tudom, a Te problémádra mit miért ajánlok évezredes tapasztalások és modern tudás birtokában. A krémek, háziszappanok és dezodorok előállításának szabályai, higiéniai körülményeinek megteremtése nálam szigorú követelmény.

Mindehhez társul az az életérzés, ami a természet, különösen a gyógynövények feltétlen szeretetéből és tiszteletéből fakad!

A kozmetikumok készítéséhez nem használok tartósítószereket, sem mesterséges színanyagokat, sem mesterséges illatokat, ragaszkodom a természet egységének, áramlásának megtartásához. Csakis az van benne, amit Földanyánktól kaptunk. Ezért lehetnek kisebb különbségek a háziszappan színintenzitásában, mivel a természetes produktumok nem reprodukálják mindig pontosan ugyanazt az összetételű anyagot. De a Nap érlelte, a Hold védelmezte, a Föld táplálta, amit aztán egy praktikus tégelyből vagy fiolából testedre kenhetsz!

Az illóolajokból eredő magas követelményeknek megfelelő illatok elsősorban terápiás hatásaikért kerültek a készítményekbe, s nem illatosítási céllal!

Állatokon sohasem kísérletezem.

Mindezt mélységes ismereteim birtokában hívtam életre, saját ötleteimből, eredeti receptjeimből fakadnak, két kezem munkájával, lelkem dallamán készülnek. Csodás energiák felhalmozódása: ez a tevékenység már nem csak a hobbim, hanem a szenvedélyem, amit szeretnék Neked is megmutatni, Veled is megosztani, hogy egy picit szebbé tegyem vele a Te életedet is! Hiszen a gyógynövényektől eredő titkokat mindenkinek ismernie kell! Terapeutaként az önzetlen feladatom az, hogy összehozzam a találkozást közted azzal a gyógynövénnyel, olyan formában, abban az időben, ahogyan és amikor a legnagyobb szükséged van rá!

Én ezzel tudok hozzájárulni a természetes megoldásokat pártoló embereknek az életminőségűk javításához, ehhez értek. Ha varrónő lennék, valószínűleg textil zsákocskákat varrnék a műanyag zacskók kiváltása végett.

Engedd meg, hogy idegenvezetőd legyek ebben a csodás titkokat rejtő létező világban!

Dr. Takács-Tóth Diána

vegyész, a gyógyszertudományok doktora
okleveles aromaterapeuta
natúr kozmetikum készítő
diana.takacstoth@herbatherapy.hu
blogger: www.dianatura.blog.hu