Posted on Hozzászólás most!

“Szabad szappanozni!”

A népi dalocska is arra bíztat. A szappanozásra! Vagy mégsem? Utána néztem… s érdekes dologra leltem! Pedig csak a “Szabad szappanozni” szappankészítő workshopra szerettelek volna invitálni!

Elvesztettem zsebkendőmet, szidott anyám érte.

Annak, aki megtalálja, csókot adok érte.

Szabad péntek, szabad szombat, szabad szappanozni.

Szabad az én galambomnak egy pár csókot adni.

Nem a zsebkendő elvesztése a valódi probléma, sokkal inkább a szüzességé. Nem is csoda, hogy leszidta az anyja, hiszen az ártatlanság a falusi lányok legnagyobb értéke volt. Ha pedig elveszett ez a bizonyos zsebkendő, akkor már tök mindegy: lehet szappanozni is, meg csókolózni is. (szeretlekmagyarorszag.hu)

Kanyarodjunk vissza a szappankészítéshez! A workshop ötlete nem az én elgondolásom, de motívációt kaptam bőven, különösen, mikor egy kedves ismerősöm kérdezgetett a szappankészítés mikéntjéről és megosztotta velem egy szappantanfolyam tapasztalásait, ahol háziszappankészítést tanulhatott volna meg margarinból… Ez az információ először elképedt döbbenetet, majd meglepődést, aztán tettvággyal vegyes szomorúságot generált a szívemben…

Tulajdonképpen én is tudok szappant készíteni, a kémiáját is jól ismerem, s eltökélt szándékom, hogy tehetségemhez és erőmhöz mérten természetes úton terelgessem a hozzám hasonló modern gondolkodókat, így aztán nem volt megállás, amikor lehetőségem nyílt ennek megvalósítására, tovább fejlesztésére. Sajnálom, hogy szappankészítés fedőnév alatt is bármi megengedett erkölcsi korlátok nélkül. Felveszem ezzel is a harcot az életszebbítők zászlaja alatt. És megtanítalak szappant készíteni margarin helyett sheavajból, ricinusolajból, olívaolajból és még sok értékes olajból, ami valóban a minőségi bőrápoláshoz vezető első utad lehet. Azt tudod, hogy miért jobb natúr haziszappannal tisztálkodni, mint a bolti szappant választani? A választ ITT olvashatod!

 
A szappankészítéas múltja, jelenje, technikája, kivitelezése, miértje egészen hosszan tárgyalható gondolatokat kínál, és nem leszek rest előtted felfedni! Ezekről biztosan tanulhatsz:

 • Egyidős az emberiséggel.
 • Mi a szappan?
 • Miért jó a szappan?
 • Mire jó a szappan?
 • Miből készül a szappan?
 • A szappangyártás kémiája dióhéjban
 • Olajok
 • Lúgok
 • Biztonsági előírások
 • Szappankészítés lépésről-lépésre
 • Mikor készül el a szappan?
 • Meddig jó a szappan?
 • Adalékok
 • Színezés
 • Illatosítás

A gyakorlati részben megmutatom, hogyan készül a háziszappan. Ekkor figyelned kell! Nagyon! Hiszen utána Te fogod elkészíteni életed első szappancsodáját! Aggodalomra nincsen ok, mivel a kiscsoportos foglalkozás óriási előnye, hogy mindenki mellett ott tudok állni, bíztatni és bátorítani! Így biztosan nem fogsz hibázni és egy életre szóló bátorságot fogsz szerezni a lúg oldásához, a szappanmassza kezeléséhez!

Miért is ne készíthetnéd Te a saját szappanodat, hiszen az ebédet is el tudod készíteni? Tudod, hogy miből készíted és a Te gondoskodó kezed munkáját, szíved lelkesedését hordozza magában és csodás hatásával családod bőrét óvod vele! Azt még meg sem említettem, hogy ebben az esetben is érvényes, hogy a saját készítésű jóval gazdaságosabb…

S még valamiről meg kell győzzelek: hogy biztosan jó helyen jársz, ha nálam jársz, mert a kémiát a lehető legmagasabb szinten tanultam, és oktattam is, így a szakértelmem zálog a saját háziszappanodhoz!

A csókokat hagyd otthon kedvesednek, szappanozni pedig gyere velem június 30-án Budapest Rákoscsabán a Pajta Élményhelyen megrendezésre kerülő “Szabad szappanozni workshopra! Részletek ITT! Szabad szappanozni!

Ha mindezek ellnére úgy érzed, a szappanozás nem Neked való mulatság, és időd sincs a pancsolásra, viszont biztos forrásból származó háziszappant keresel, a Dianatura háziszappanokban biztosan nem fogsz csalódni! Részleteről itt érdeklődj: info@dianatura.hu

Dianatura háziszappan, ahogyan Te szereted!

Az illóolajok beszerzésével kapcsolatban és aromaterápiás tanácsért bátran keress: info@dianatura.hu Ha szeretnél még több hasznos bejegyzést olvasni illóolajokról, természetes ápolásról, egyéb természetes megoldásokról, itt találsz www.dianatura.hu/blog Ha engem szeretnél jobban megismerni, ezt nézd meg: Milyen a jó illóolaj? Mire jó az aromaterápia? Ebből az interjúból most kiderül!

Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük