Posted on Hozzászólás most!

DIY illatozó levendulakoszorú házilag

A levendula oly sok felhasználási lehetőseget tartogat magában! Készíthetünk virágából ételt, illatával gyógyulhatunk, látványában gyönyörködhetünk!

Én egy kicsit kézműves is vagyok.  Illetve nem csak egy kicsit, hanem nagyon is! Ebben a bejegyzésben nem lesz illatos tudomány (pedig már mesterien űzöm, okleveles aromaterapeutaként), annál több gyakorlati fotó és útmutatás ahhoz, hogyan készítheted el könnyedén és gyorsan saját levendulakoszorúdat, ami egész évben őrzi a levendulaszüret illatát, felhőtlen szabadságát!
A gyógynövények mindig magukban hordoznak valami mesteri titkot. Csipetnyi varázslattal kevert bűbájt! Hozzájuk alázattal vegyült rajongással nyúlok. Nem történik ez másként akkor sem, ha kedves ismerősöm örvendeztet meg egy csokor frissítő borsmentával, ha a szelíd kamillát simítom az útszéli árokparton, vagy Tihanyban az Őslevendulás lila virágait gyűjtöm bokrétába. Az idei évben a termetes levendulacsokrot vizuális élményeink gazdagításának szolgálatába allítottam. Levendulakoszorút készítettem. Előre bocsátom, még sohasem készítettem virágkoszorút, tehát Te is siker reményében vághatsz bele! Akkor is, ha semmilyen gyakorlatod sincsen a virágkötő mesterségben!

Hozzávalók

  • jó sok rövidszárú friss, nem szárított levendula
  • olcsó, bármilyen koszorúalap (mivel nem fog kilátszani)
  • viragkötöző drót (kreatív- vagy papírboltban kapható)
  • olló
  • madzag (a levendulacsokrok rögzítéséhez)

Elkészítés menete

Sok-sok pici csokrot kötöttem az illatos levendulaszálakból, ami nem mellesleg az év gyógynövénye lett 2018-ban! Vélhetően a színe miatt, mivel az idei év színe a lila.

 

Majd a pici csokrocskákat úgy helyeztem el a koszorúalap körül, hogy egyik picit jobbra, a másik picit balra forduljon. Így lett szép tömött formájú a koszorú!

Szépen sorban… a dróttal rögzítettem a kis bokrétákat olyan közelségben, hogy a szár ne látszódjon ki!

 

Ha elkészültél, kedved szerint díszítheted, én elhelyeztem rajta egy nagy  masnit és egy kismadarat. De egy pillangó is remekül illik a kompozícióhoz és akár csipkével is díszítheted!

A koszorú elkészítését a világért sem hagytam volna ki bokros teendőim ellenére sem, mivel a levendulával való tevékenység terápiás hatású! Köszönhetjük ezt illatának, ami nyugtat, oldja a felgyülemlett stresszt! És ez csak néhány a számos hatása közül!

 

 

A maradék virágokat csipkeszalagal átkötve bokrétába kötöttem és az I. Nyári Dinnyési Várpark Fesztiválon fognak díszelegni 2018. július 14-én!

 

Az illóolajok beszerzésével kapcsolatban és aromaterápiás tanácsért bátran keress: info@dianatura.hu Ha szeretnél még több hasznos bejegyzést olvasni illóolajokról, természetes ápolásról, egyéb természetes megoldásokról, itt találsz www.dianatura.hu/blog Ha engem szeretnél jobban megismerni, ezt nézd meg: Milyen a jó illóolaj? Mire jó az aromaterápia? Ebből az interjúból most kiderül!

Ha tetszett a bejegyzés, mutasd meg barátaidnak is! 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük