Posted on Hozzászólás most!

WC-csészénél is durvább bacitanyák a lakásodban – kipróbált recepttel!

A gondos takarítás ellenére is vannak olyan zeg-zugok a lakásban, melyek fertőtlenítésére külön gondot kell fordítani, mert még a WC-csészénél is durvább baktériumforrások!

Lehet, hogy olvastál már hasonló cikket, de most a természetes fertőtlenítő receptet is megmutatom!

Baktériumok mindenhol vannak, még a testünkben is. 99%-uk teljesen ártalmatlan, sőt van köztük olyan is, amely szervezetünk kiegyensúlyozott működéséhez szükséges. De a maradék 1 % komoly fertőzést okozhat! Köztük van a szalmonellafertőzés is! A Columbia Egyetemen végzett kutatás szerint 7000 féle mikroorganizmussal élünk együtt lakásunkban…

Lássuk a legdurvábbakat:

1. Mobiltelefon

Te megmosod a kezed, mielőtt a mobiltelefonodhoz nyúlsz?

Mindenhová letesszük, egyesek WC-re is magukkal viszik, nyomkodjuk a tömegközlekedésen, a munkahelyen és evés közben is. Zsíros ételmaradék a kézről, bacik a tömegközlekedés kapaszkodójáról, no és a WC… nem hagyható figyelmen kívül !!! 500-szor több mikroorganizmus hemzseg rajta, mint a WC-ülőkén! Amúgy valljuk be, a WC-t sűrűbben tisztítjuk, mint mobilunkat…

Mobilunkat kézmosás nélkül vesszük kézbe

2. Mosogatószivacs

Ételmaradék+víz! Kell ennél több egy baktériumcsalád virágzásához??? 200 000-szer több baci ül meg rajta, mint a WC-ben!!! Ne akkor cseréld le, ha már elrongyolódott, maximum 2 hetente fertőtlenítés mellett! De ha megszagolod is tudni fogod, mikor kell megválnod tőle!

A mosogatószivacs 200 000-szer koszosabb, mint a WC-csésze!

3. Konyharuha

Ételmaradékot is törölgetünk vele nem csak vizes edényeket… cseréljük konyhai aktivitásunknak megfelelően, legfeljebb hetente!

A konyharuha remek tanya a baktériumok számára!

4. Lábtörlő

Kutatások szerint az utcán hordott lábbelik 99%-ának talpán van fekáliából eredő mikroorganizmus. Ami érthető, hisz’ az állatok az utcán végzik dolgukat, nagyvárosban olykor az ember is…  És mindez a lábtörlőre jut, amire aztán rápakoljuk szatyrainkat, míg meg nem találjuk a lakáskulcsot, aztán már be is jutott a lakásba a hívatlan vendég…! Brrr!!!

A lábtörlőn minden rajta van, amibe az utcán beleléptünk!

5. Billentyűzet, távirányító, kaputelefon

5-ször több mikroorganizmus van rajtuk, mint a WC-csészén! Szintén kézmosás nélkül fogjuk meg evés közben is, rátüsszentünk, ráköhögünk és csak ritkán fertőtlenítjük! Ez príma táptalaj a kórokozóknak!

A billentyűzetre is ráfér a fertőtlenítés!

Ezek a legerősebb fertőzés-források, de mikroorganizmusok milliói megtelepednek a partvison, ülőgarnitúrán, szőnyegen, csaptelepen, porszívóban, vágódeszkán, kilincsen, kulcson, mindenhol ahol elég meleg és táplálék van!

És mi a megoldás?

A két legszélesebb spektrumú TERMÉSZETES gomba-, és vírusölőszer a teafa (Melaleuca alternifolia) és a citrom (Citrus limonum ze) illóolaja. A teafa a baktériumokat is elpusztítja. Fertőtlenítésben verhetetlenek, széles körben elterjedt, nem túl drága illóolajak. A teafa illóolaj illata először erőteljesnek tűnhet, de citrom illóolajjal keverve egész szerethető fertőtlenítő válik belőle! Célszerű együtt használni a két illóolajat azok egymásra gyakorolt szinergiája miatt: felerősítik egymás hatását! A citrom a fantasztikus sárga illata mellett jókedvre is derít!

Citrom illóolajat a gyümölcs héjából nyerik préseléssel – fantasztikus fertőtlenítő!

Nézzük a receptet!

Hozzávalók:

  • Spriccelős flakon 100 ml
  • Desztillált víz: 75ml
  • Gyógyszertári alkohol 70 %-os: 20 ml
  • Citrom illóolaj: 20 csepp
  • Teafa illóolaj: 20 csepp

Elkészítés: a flakonba mérd ki az alkoholt, aztán az illóolajakat, végül öntsd rá a vizet és rázd össze! Így már bátran tesztelheted otthonodban!

A mosogatószivacsra 1-1 csepp teafa és citrom illóolajat cseppents! A telefont a fertőtlenítő keverékkel tanácsos áttörölgetni egy vattapamacs segítségével! A lábtörlőre és a vágódeszkára a flakonból fújj fertőtlenítésként! Az étkezőasztalt is áttörölheted vele! Az alkohol-tartalom miatt könnyen szárad, jó vele dolgozni!

Teafa illóolajnak nagyon széleskörű a felhasználási területe

Csak 100 % természetes, hígítatlan illóolajnak lesz kielégítő hatása! Az illóolajokat csak megbízható forrásból szerezzétek be! Az olcsó illóolaj biztos, hogy nem megfelelő minőségű, mi több, természetessége is megkérdőjelezhető!

Mindezek mellett elengedhetetlen a rendszeres kézmosás, és akkor teszel legjobbat kezed bőrével, ha 100 % természetes összetevőket tartalmazó háziszappannal mosol kezet! Minden megtalálható benne, aminek a kéznek szüksége van: se több, se kevesebb! Ha egy kis fertőtlenítésre is vágysz, hadd mutassam meg a kézműves teafa háziszappant! Zöld agyagot tettem bele, aminek méregtelenítő tulajdonsága van!

Ha ezzel mosol kezet, nem fogsz csalódni: halványzöld színű fertőtlenítő teafa háziszappan

Ha elakadtál az illóolaj beszerzés területén, vagy a fertőtlenítő keverék elkészítésével kapcsolatban, esetleg a teafa háziszappan keltette fel az érdeklődésedet, bátran keress akár Facebookon is!

Ha hasznosnak találjátok a cikket, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le az újdonságokról természetről, növényekről, illóolajokról, testápolásról, aromaterápiáról!

Forrás: www.hazipatika.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük