Így vásárolj minőségi illóolajat!

Az illóolajokról

Az illóolaj olyan szubsztancia, aminek kiválasztására egyes növények alkalmasak. Ezek mind-mind számos kémiai vegyületből tevődnek össze. Megfelelő eljárással az illóolajat ki lehet vonni a növényekből. S az illóolajok kémiai vegyületeik révén alkalmasak a szervezet fizikai és mentális állapotának javítására. Igen, kémiai anyagokat tartalmaznak, pontosan, mint a gyógyszerek, csak van még benne valami, amit Földanyától kapott, és mellékhatása is elenyésző.

Sokan kínálják már portékájukat a piacon a legkülönbözőbb árakon. Az árak közti különbség legtöbbször minőségi eltérésekre vezethetően vissza. Az ember legelőször talán az árat nézi meg. Aztán, ha kicsit leleményesebb, akkor utána néz, hogy máshol mennyiért kapható ugyanaz. Azonban, az illóolajak esetében nem elegendő az árat összehasonlítani, mert nagyon sok tényező van, amit az illóolaj vásárlásánál meg kell vizsgálni, ha nem akarunk pénzt adni egy olyan termékért, aminek csak a neve illóolaj, azonban a terápiás hatása messze elmarad a természetes illóolajétól, mi több, olykor teljesen hiányzik is!

Mi az illatolaj, parfümolaj?

Szintetikus úton előállított illatanyag, aminek nagyon hasonlít az illata a természetes illóolaj illatához, de semmilyen terápiás hatásra sem számíthatunk! Csupán illat. Néhány molekula elegyéből létrehozható az eredetihez nagyon hasonló illat, azonban a természetes illóolajban több száz vegyület okozza a szellemre és testre ható erőt! Gyanakodj, ha illóolajat néhány száz Forintért kínálnak! Nem fog gyógyítani, sem testet és lelket harmonizálni! Viszont cserébe okozhat fejfájást, hányingert, rosszullétet. Nem érdemes kockáztatni…

Illóolaj hamisítása

Csökken az illóolaj terápiás hatása, ha hígítják. Inkább a költségesebb, nehezebben kinyerhető illóolajoknál szokták ezt alkalmazni. A rózsa illóolaja borzasztó drága, mivel 1 l rózsaolaj előállításához 5000 kg rózsasziromra van szükség. Ezért 1 l rózsa illóolaj ára 1 500 000 Ft körül mozog. Így aztán előfordul, hogy hígítják a nagyon hasonló illatú és sokkal könnyebben kinyerhető geránium, vagyis rózsamuskátli illóolajjal. Az amiriszt szantállal szokták keverni, kanangát a könnyebben beszerezhető ilang-ilanggal, az indiai citromfüvet a mézelő citromfűvel. Előfordul, hogy 3., 4. lepárlásból származó illóolajat árulnak, aminek szintén alacsonyabb a hatóanyag tartalma, így az ára is, ezért nem kell azon meglepődni, ha a hatás csekély lesz, vagy akár el is maradhat.

Ezért történhet meg mindaz…

hogy valaki párologtat citrom illóolajat az irodában, de mégiscsak elkapja munkatársától a náthát. Aztán csökken a bizodalma az aromaterápia iránt… holott nem az aromaterápiával van a baj, hanem azzal, hogy nem megfelelő minőségű illóolajat használt! Ezért, ha gyógyítás, lélekerősítés a cél, mindenképpen terápiás minőségű illóolajokat használj! Többe fog kerülni, mint egy illatolaj, de nem fogsz csalódni az aromaterápiában!

Mire kell odafigyelni, ha terápiás célra alkalmas illóolajat keresel?

Legfontosabb, hogy alaposan nézd át a címkét! Aminek biztosan rajta kell lennie:

  1. 100 % tiszta illóolaj. Ha a címkén a “természetazonos”, vagy “parfümolaj” szerepel, biztos lehetsz benne, hogy szintetikus készítményt tartasz a kezedben! Zéro terápiás hatás!
  2. Származási ország (az eltérő helyről származó illóolajnak eltérhet az összetétele). Ez nem hiba.
  3. Latin név.
  4. Az a növényi rész, amiből az illóolajat kivonták.
  5. Pontos mennyiség: ml vagy g.
  6. Illóolaj kinyerési módja.
  7. Hordozó olaj százalékos aránya (ha van).
  8. Kemotípus (ha van).

Ha nem akarod böngészni az illóolajok fioláját, válaszd a Panarom illóolajokat, melyek a legmegbízhatóbb magyar illóolajakat hozzák le nekünk! A webshopban megvásárolhatod őket!