Ki vagyok én?

„Hogy ki vagyok én? – Az érzéseidben lejátszott dallam.”

Eső Nóra

Dr. Takács-Tóth Diána

Feleség, anya, alkotó, teremtő, örök tudásszomjjal, a mindig megfontolt Leánykával, a vakmerő és céltudatos Gézengúzzal, a figyelmes és bátor Legénykével, a gyógynövények iránti véget nem érő vonzalommal, illóolajokkal, töltött káposztával, mogyorós csokival, horgolótűvel, Status Quo-val, és egy nekem tökéletesen megfelelő Férfival.

Vegyészként lettem Szegeden a gyógyszerkémia doktora. Kutattam a rák ellenszerét, tanítottam az egyetemen, tevékenykedtem gyógyszergyárban is. A gyógyszergyári múltam reális képet adott a gyártási és engedélyeztetési folyamatokról.

A természet iránti rajongásom nem újszerű: kislánykoromban egy kisváros szélén éltem, sokat bóklásztam a környező réteken, rónaságokon hónom alatt szorongatva kis növényhatározómat. Idő közben – anyaságom kiteljesedésében – visszatért a régi szenvedély illóolajok formájában: csodájukat tapasztalom és hirdetem nap, mint nap okleveles aromaterapeutaként. Gyermekeim kíméletlen tükröt tartanak elém: önismeret nélkül nem lennék az, aki ma vagyok. Kiválóbb mestereim.

A legmagasabb kémiai tudás birtokában választottam az aromaterápiát, az illóolajok varázslatos tudományát és a natúr kozmetikumokat. Eleinte babáimnak készültek a krémek. A család és tágabb környezetem megelégedése és igényei tereltek a natúr kozmetikumok készítésének útjára.

Szeretem a földi dolgokat; vonz, ami azon túl van. A természeti értékek rajongója vagyok. Mert a Földanya adta növényeknek, vajaknak, zsíroknak, illóolajoknak bámulatba ejtő gyógyító és serkentő hatásuk van, a mai napig elbűvölnek. Ez az, amit szeretnék Neked is megmutatni!

Már a Bibliában megjelöltetett: „A gyógyszereket a földből adja az Úr és az okos ember nem veti meg őket.”

Az aromaterápia lelki fejlődésem hatalmas kapuja, amin remélem, segítségemmel még sok-sok ember befér! Nem állomás. Itt nincs megálló. Egy acélszürke szerelmes pillantás mutatta meg nekem, hogy létezik a kémcsöveken túl is világ, amit megfogni nem tudok, sem leírni kémiai képletekkel, egyenletekkel, viszont meghatároz minden láthatót és megfoghatót. Ez a lélek, aminek harmóniája nélkül a test sem fog sokáig olajozottan, boldogságban szárnyalni. Csak nyikorogva, rövid ideig kullog kudarcok sorozatával. A nagy kapun beléptem, a lelkem rohamos fejlődésen megy keresztül, sok minden vár még rám. Kitárom karomat, szívemet és lelkemet!

Az aromaterápia ismeretével egy olyan kincs birtokosa vagyok, ami abban különbözik a világ összes smaragd-, rubin-, és gyémántkészleténél, hogy nem akarom fiók sarkában rejtegetni, pincében elásni, dunna szélébe bevarrni, kamra mélyén takargatni, hanem világgá akarom kürtölni! Mert az tenne igazán boldoggá, ha minél több ember birtokolhatná ezt a mindenki számára elérhető boldogságforrást. Ez aromaterapeutaként a küldetésem, a vallásom.

Annyi kedvesség és szeretet…

„Drága Dia! Hű, nagyon profi a honlapod. Annyi kedvesség és szeretet sugárzik róla. Minden termékedben benne van, hogy szerelemmel készítetted őket. Rendelhetek Tőled arckrémet saját részre?  Imádom a testápolódat.”

Felkai Tímea, a lelkiismeretes karmaasztrológus

5.0
2018-08-05T20:06:05+00:00

Felkai Tímea, a lelkiismeretes karmaasztrológus

5
1

Natúr kozmetikumok és az alkotást körülölelő filozófia

Hogy miért pártolok mindent, ami természetes?

Mert mi magunk is a természet része vagyunk.

A szintetikus megoldások szuper lehetőségek, ott ahol nincsen más út! A silány fogsorral megáldott embernek a műfogsor, vagy az implantátum micsoda csoda! Csakhogy a XX. század végére minden szintetikus lett. Olyan (ható)anyagot is mesterségesen hozott létre az emberiség, amit a természet tálcán kínál. Vitamint, ásványi anyagot, illatot, italt, ételt…

Amit szintetikusan állítunk elő, soha sem lesz olyan, mint amit Földanyától kapunk. Hiányozni fog belőle a természet egysége, így aztán elmarad a hatás, vagy kellemetlen tünetek, mellékhatások is kísérhetik a használatot.

Napjainkban óriási mértékű a mesterséges dömping, megtalálható ízfokozós ételeinkben, neonszínű italainkban, tolakodón illatozó kozmetikumainkban, városok szmogjában, mosószerekben… és már túlon-túl sok! Rengeteg! Egyre többen szenvednek allergiától, küzdenek emésztési panaszokkal, izületi gondokkal, és még sorolhatnám! Könnyen párhuzamot vonhatunk a két jelenség között! A szintetikusan előállított termékek ebben a dózisban, amit a 21. század mér az emberekre, kifejezetten káros az egészségünkre!

Így aztán érthető, miért törekszem a természetes ételek, italok és kozmetikumok használatára.

Aromaterapeutaként pontosan tudom, hol találom meg a legjobb minőségű alapanyagokat, pontosan tudom, a Te problémádra mit miért ajánlok évezredes tapasztalások és modern tudás birtokában. A krémek, háziszappanok és dezodorok előállításának szabályai, higiéniai körülményeinek megteremtése nálam szigorú követelmény.

Mindehhez társul az az életérzés, ami a természet, különösen a gyógynövények feltétlen szeretetéből és tiszteletéből fakad!

A kozmetikumok készítéséhez nem használok tartósítószereket, sem mesterséges színanyagokat, sem mesterséges illatokat, ragaszkodom a természet egységének, áramlásának megtartásához. Csakis az van benne, amit Földanyánktól kaptunk. Ezért lehetnek kisebb különbségek a háziszappan színintenzitásában, mivel a természetes produktumok nem reprodukálják mindig pontosan ugyanazt az összetételű anyagot. De a Nap érlelte, a Hold védelmezte, a Föld táplálta, amit aztán egy praktikus tégelyből vagy fiolából testedre kenhetsz!

Az illóolajokból eredő magas követelményeknek megfelelő illatok elsősorban terápiás hatásaikért kerültek a készítményekbe, s nem illatosítási céllal!

Állatokon sohasem kísérletezem.

Mindezt mélységes ismereteim birtokában hívtam életre, saját ötleteimből, eredeti receptjeimből fakadnak, két kezem munkájával, lelkem dallamán készülnek. Csodás energiák felhalmozódása: ez a tevékenység már nem csak a hobbim, hanem a szenvedélyem, amit szeretnék Neked is megmutatni, Veled is megosztani, hogy egy picit szebbé tegyem vele a Te életedet is! Hiszen a gyógynövényektől eredő titkokat mindenkinek ismernie kell! Terapeutaként az önzetlen feladatom az, hogy összehozzam a találkozást közted azzal a gyógynövénnyel, olyan formában, abban az időben, ahogyan és amikor a legnagyobb szükséged van rá!

Én ezzel tudok hozzájárulni a természetes megoldásokat pártoló embereknek az életminőségűk javításához, ehhez értek. Ha varrónő lennék, valószínűleg textil zsákocskákat varrnék a műanyag zacskók kiváltása végett.

Engedd meg, hogy idegenvezetőd legyek ebben a csodás titkokat rejtő létező világban!

Dr. Takács-Tóth Diána

vegyész, a gyógyszertudományok doktora
okleveles aromaterapeuta
natúr kozmetikum készítő
diana.takacstoth@herbatherapy.hu
blogger: www.dianatura.blog.hu

Ez a deó valami fantasztikus…

„Isten áldja meg a csodás kezeidet! Ez a deó valami fantasztikus! Lágy, krémes az állaga és hihetetlen, de remekül elintézi a testszagot! Sanyi is tesztelte és az egész napos fizikai meló után sem volt az az erős, izzadság szaga! Azt hittem ilyen nincs, de mégis van!”

Nelli, az abszolút kutyabarát

5.0
2018-08-05T20:11:49+00:00

Nelli, az abszolút kutyabarát

5
1

Dianatura minőségpolitika

Hol készülnek a Dianatura termékek?

Vegyészként pontosan tudom, mit jelent higiénikus körülmények között tevékenykedni. A Dianatura kézműves szappanok és aromaterápiás natúr kozmetikumok családi házunk kis helyiségében, a Dianatura műhelyben készülnek, melyet ÁNTSZ előírásnak megfelelően alakítottunk ki. A termékek egészségügyi biztonságát független mikrobiológiai vizsgálatokkal támasztom alá. Az ÁNTSZ folyamatos ellenőrzésekkel biztosítja Számodra a tökéletes higiéniájú és minőségű Dianatura terméket.

Ki készíti a Dianatura termékeket?

Aki vegyész, ugyanakkor a gyógyszerészi kémia doktora, aromaterapeuta, oktató, natúr kozmetikum készítő és blogger is. Így a széleskörű rálátás szakmai vonalon biztosítva van!

Dr. Takács-Tóth Diána

Szegeden tanultam kémiát neves professzorok tanítványaként, a Panarom Aromaterapeuta Intézetben avatott Feller Adrienne aromaterapeutává. A Dianatura blog totyogó korban van: írok mindenről – természetesen – az aromaterápia égisze alatt. Életszebbítőnek születtem!

Miből készülnek a Dianatura aromaterápiás natúr kozmetikumok?

Ami a kicsi tégelybe belekerül, azok olyan hidegen sajtolt olajok és zsírok, viaszok valamint kémiailag bevizsgált illóolajok, amelyek a legszigorúbb tisztasági és minőségbiztonsági követelményeknek felelnek meg. Minden alapanyag minőségi adatlappal rendelkezik. Mivel elkötelezett támogatója vagyok a magyar termelőknek, ezért a Magyarországon is beszerezhető olajokat és illóolajokat hazai termelőktől vásárolom. Minden alapanyag szín tiszta természet!

A Dianatura natúr szappanok vegán termékek és pálmaolaj-mentesek.

A Dianatura termékek pálmaolaj-mentesek.

Állatkísérletek? Kik tesztelik a Dianatura termékeket?

Az állatkísérletektől teljesen elhatárolódom, ahogyan a pálmazsír-használattól is az esőerdők védelmében. Termékteszterek elsősorban a gyermekeim, férjem, húgom, anyukám, a barátnőim, a szomszédom… Mivel évezredes hagyomány reneszánszáról van szó, ezért gyakran az empirikus ismeretekre támaszkodunk a mai napig s jól jön a megerősítés.

Miért ilyen rövid a lejárati idő?

Mert törekszem a 100 % természetes összetevőkre, különös tekintettel kerülöm a szintetikus komponenseket, köztük a tartósítószereket is. A tégelyben található mennyiség ésszerű használat mellett várhatóan nem fog megromlani, mielőtt elfogyna.

Végső érv…

  • … mi is Dianaturát használunk. 🙂
  • Mióta az első tesztszappanok megszülettek, megszűnt a téli repedező kézszáradtság.
  • Az első popsikenőcsöt a kisbabámnak készítettem, s mivel remekül sikerült, megosztom Veled is!
  • Az első dezodorok egyikét a húgom kérte, …
  • Az első lábdezodor egy kőműves ismerősömnek készült, akinek egész nap zárt cipőben volt a lába…
  • … és még sorolhatnám sikereinket, melyek végre elérhetőek Számodra is!!!

Ti mondtátok

Ez a deó valami fantasztikus…

„Isten áldja meg a csodás kezeidet!
Ez a deó valami fantasztikus! Lágy, krémes az állaga és hihetetlen, de remekül elintézi a testszagot! Sanyi is tesztelte és az egész napos fizikai meló után sem volt az az erős, izzadság szaga! Azt hittem ilyen nincs, de mégis van!”

Nelli, az abszolút kutyabarát

5.0
2018-08-05T20:11:49+00:00

Nelli, az abszolút kutyabarát

„Isten áldja meg a csodás kezeidet! Ez a deó valami fantasztikus! Lágy, krémes az állaga és hihetetlen, de remekül elintézi a testszagot! Sanyi is tesztelte és az egész napos fizikai meló után sem volt az az erős, izzadság szaga! Azt hittem ilyen nincs, de mégis van!”

Nagyon köszönöm…

"Nagyon köszönöm, nekünk mindegyik termék bevált.”

Gyöngyi, ügyes nagymama

5.0
2018-08-05T20:12:56+00:00

Gyöngyi, ügyes nagymama

"Nagyon köszönöm, nekünk mindegyik termék bevált.”

Annyi kedvesség és szeretet…

„Drága Dia! Hű, nagyon profi a honlapod. Annyi kedvesség és szeretet sugárzik róla. Minden termékedben benne van, hogy szerelemmel készítetted őket. Rendelhetek Tőled arckrémet saját részre?  Imádom a testápolódat.”

Felkai Tímea, a lelkiismeretes karmaasztrológus

5.0
2018-08-05T20:06:05+00:00

Felkai Tímea, a lelkiismeretes karmaasztrológus

„Drága Dia! Hű, nagyon profi a honlapod. Annyi kedvesség és szeretet sugárzik róla. Minden termékedben benne van, hogy szerelemmel készítetted őket. Rendelhetek Tőled arckrémet saját részre?  Imádom a testápolódat.”

…és nem rendelni akart rögtön!?”

„Feleségemnek naivan megmutattam a prospektusotokat, és nem rendelni akart rögtön!?”

Feri, a naiv férj

5.0
2018-08-05T20:10:24+00:00

Feri, a naiv férj

„Feleségemnek naivan megmutattam a prospektusotokat, és nem rendelni akart rögtön!?”

Nagyon szeretjük…

Nagyon szuper a diffúzor, nagyon szeretjük! A mellkas bedörzsölőt kipróbáltuk, mert a kislányom múlt héten elkezdett köhögni, azonnal elővettem a krémet, és használt, nem lett beteg sőt a köhögés is abba maradt!

Erna, a lelkiismeretes anyuka

5.0
2018-10-20T14:59:37+00:00

Erna, a lelkiismeretes anyuka

Nagyon szuper a diffúzor, nagyon szeretjük! A mellkas bedörzsölőt kipróbáltuk, mert a kislányom múlt héten elkezdett köhögni, azonnal elővettem a krémet, és használt, nem lett beteg sőt a köhögés is abba maradt!

Az Extra deo szuper…

„Szeretném immár a termékek használata során tapasztaltakkal a hátam mögött újra megköszönni a szakértő segítséget, amit a problémáim megoldásában nyújtottatok. Az Extra deo szuper!”

Rita, a mindig mosolygós

5.0
2018-08-05T20:12:31+00:00

Rita, a mindig mosolygós

„Szeretném immár a termékek használata során tapasztaltakkal a hátam mögött újra megköszönni a szakértő segítséget, amit a problémáim megoldásában nyújtottatok. Az Extra deo szuper!”

Valami különlegeset…

„Valami különlegeset akarok adni! És bejött a cucc!"

Attila, jóképű hitel tanácsadó

5.0
2018-08-05T20:09:26+00:00

Attila, jóképű hitel tanácsadó

„Valami különlegeset akarok adni! És bejött a cucc!"

Ódákat zengünk…

15 éves nagylányom és én is ódákat zengünk a Dianatura izzadásgátló stiftről, aminek isteni az illata és egész nap tart a hatása. Egy egész napos mozgalmas rendezvény után is frissnek éreztem magam pedig nem hittem volna róla. Lányom is ezt használja és egyik nap azt mondta " Te anya! Ez irtó jó cucc! Egész nap kitart!" Azt már én tettem hozzá, hogy ráadásul csak természetes anyagok vannak benne úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Nálunk csillagos ötösre vizsgázott.

Frankó Ágnes,a kritikus újságíró
5.0
2018-10-20T14:58:58+00:00
Frankó Ágnes,a kritikus újságíró
15 éves nagylányom és én is ódákat zengünk a Dianatura izzadásgátló stiftről, aminek isteni az illata és egész nap tart a hatása. Egy egész napos mozgalmas rendezvény után is frissnek éreztem magam pedig nem hittem volna róla. Lányom is ezt használja és egyik nap azt mondta " Te anya! Ez irtó jó cucc! Egész nap kitart!" Azt már én tettem hozzá, hogy ráadásul csak természetes anyagok vannak benne úgyhogy nyugodt szívvel ajánlom mindenkinek! Nálunk csillagos ötösre vizsgázott.
5
8