Posted on Hozzászólás most!

Mi lehet annak az oka, ha hatástalan egy illóolaj?

Sokan kínálják már portékájukat a piacon a legkülönbözőbb árakon. Az árak közti különbség legtöbbször minőségi eltérésekre vezethetően vissza. Illóolaj hamisítás, és ami a címkén van.

Az ember legelőször talán az árat nézi meg. Aztán, ha kicsit leleményesebb, akkor utána néz, hogy máshol mennyiért kapható ugyanaz. Azonban, az illóolajak esetében nem elegendő az árat összehasonlítani, mert nagyon sok tényező van, amit az illóolaj vásárlásánál meg kell vizsgálni, ha nem akarunk pénzt adni egy olyan termékért, aminek csak a neve illóolaj, azonban a terápiás hatása messze elmarad a természetes illóolajétól, mi több, olykor teljesen hiányzik is!

Az olcsóbb ár hívogat, de Te ne csábulj el, a hatást kockáztatod!

Mi az illatolaj, parfümolaj?

Szintetikus úton előállított illatanyag, aminek nagyon hasonlít az illata a természetes illóolaj illatához, de semmilyen terápiás hatásra sem számíthatunk! Csupán illat. Néhány molekula elegyéből létrehozható az eredetihez nagyon hasonló illat, azonban a természetes illóolajban több száz vegyület okozza a szellemre és testre ható erőt! Gyanakodj, ha illóolajat néhány száz Forintért kínálnak! Nem fog gyógyítani, sem testet és lelket harmonizálni!

Illóolaj hamisítása

Csökken az illóolaj terápiás hatása, ha hígítják. Inkább a költségesebb, nehezebben kinyerhető illóolajoknál szokták ezt alkalmazni. A rózsa illóolaja borzasztó drága, mivel 1 l rózsaolaj előállításához 5000 kg rózsasziromra van szükség. Ezért 1 l rózsa illóolaj ára 1 500 000 Ft (nem elírás) körül mozog. Ezért előfordul, hogy hígítják a nagyon hasonló illatú és sokkal könnyebben kinyerhető geránium, vagyis rózsamuskátli illóolajjal. Az amiriszt szantállal szokták keverni, az indiai citromfüvet a mézelő citromfűvel.

Előfordul, hogy  3., 4. lepárlásból származó illóolajat árulnak, aminek szintén alacsonyabb a hatóanyag tartalma, így az ára is, ezért nem kell azon meglepődni, ha a hatás csekély lesz, vagy akár el is maradhat.

Ezért történhet meg mindaz…

hogy valaki párologtat citrom illóolajat az irodában, de mégiscsak elkapja munkatársától a náthát. Aztán csökken a bizodalma az aromaterápia iránt… holott nem az aromaterápiával van a baj, hanem azzal, hogy nem megfelelő minőségű illóolajat használt! Ezért, ha gyógyítás, lélekerősítés a cél, mindenképpen jó minőségű illóolajokat használj! Többe fog kerülni, mint egy illatolaj, de nem fogunk csalódni az aromaterápiában!

Párologtass citrom illóolajat fertőtlenítés céljából!

Mire kell odafigyelni, ha terápiás célra alkalmas illóolajat keresel?

Legfontosabb, hogy alaposan nézd át a címkét! Aminek biztosan rajta kell lennie:

  1. 100 % tiszta illóolaj. Ha a címkén a “természetazonos”, vagy “parfümolaj” szerepel, biztos lehetsz benne, hogy szintetikus készítményt tartasz a kezedben! Zéro hatás!
  2. Származási ország (az eltérő helyről származó illóolajnak eltérhet az összetétele).
  3. Latin név.
  4. Az a növényi rész, amiből az illóolajat kivonták.
  5. Pontos mennyiség: ml/g.
  6. Illóolaj kinyerési módja.
  7. Hordozó olaj százalékos aránya (ha van).
  8. Kemotípus, ha van.

Jó hír!

…hogy nem kell tovább keresgélned az illóolajok között és böngészni a sokszor olvashatatlanul kicsi betűket!

Mert elhoztam Nektek az ország legnívósabb illóolajait, a PANAROM illóolajokat, amik minőségben verhetetlenek, és mindent tudnak, ami a terápiás alkalmazáshoz elengedhetetlen! Válogass kedvedre itt, s ha valamiről információt szeretnél, bátran írjál!

A PANAROM illóolajak sohasem fognak csalódást okozni!

Az illóolaj-keverékekkel kapcsolatos kérdésekkel keressetek bátran!

Ha tetszik, kérlek oszd meg barátaiddal is!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, lélekápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz, itt pedig a velem készült interjút olvashatod!  Kapcsolatba léphetsz velem ezen az e-mail címen: info@dianatura.hu. Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük