Posted on Hozzászólás most!

A kegyelet illata…

Nagyot sóhajtok… nehezen találom a szavakat… nehéz a Mindenszentek és Halottak napját körül ölelő csend, az ismeretlentől való félelem, a bánat, hogy itt, e földi létben Vele már nem találkozhatunk, pedig hiányzik… nagyon is hiányzik. Mindennél jobban hiányzik…A Kegyeletben lenni egy kicsit más lélekjelenség, kicsit több, mint amit a földi lét megenged, annak kicsit határmezsgyéje..

Mindezt a szorongást, félelmet, az ismeretlen okozta lelki kedvet, lelki állapotot, elfogadást, bánatot, feloldozást, beletörődést, mérget, dühöt, elengedést, mindazt, amit a kegyelet okoz az emberi léleknek megtámogathatjuk. Segíthetünk magunknak, másoknak a halál feldolgozásában, megértésében, megélésében rendkívüli szakrális illóolajokkal, amelyek tényleg olyan lelki utakat nyitnak meg, ami által könnyebb lesz a fizikai elválás, öröm lesz a lelki béke, megnyugvás az elengedés. Ha képesek vagyunk a fájdalmainkon túli dolgokat is meglátni, az önismeret újabb állomása tárulhat elénk.

Az illóolajokat segítségül hívjuk, ha fáj a torkunk, ha fáj a derekunk, ha idegesek vagyunk, ha szorongunk, ha immunerősítés a cél, ha hasmenésünk van, ha visszeres a lábunk, ha sebes a karunk, ha nyugtalanul alszunk, ha fertőtlenítésre van szükségünk, ha depressziósak vagyunk, ha vérömleny van a bőrünkön, ha reumatikus panaszunk van, menstruációs problémákkor, libidó kérdésben és még sorolhatnám… de vajon miért nem jut eszünkbe, ha gyászolunk?

Jusson eszünkbe!

Az elmúlás körüli csöndet, sötétséget, mindenki másként éli meg. S hogy az a csönd mikor enged magába halovány, távoli hangfoszlányokat, azt is egyéne válogatja. Azonban, ha nyitottak vagyunk arra, hogy nekünk tetsző megfelelő illatokkal segítsük érzékeinket, a sötétségbe lassan visszakúsznak az árnyak, a kósza fénycsóvákkal együtt az elengedés és a béke fészkeli be magát.

“Szelíd védelem.”

A római kamilla (Chamaemelum nobile) egy könnyű nyugtatószer. Nem csak megnyugtat, de el is lazít, ezért alkamas a depresszió, az álmatlanság és a feszültségek megszüntetésére. Érzelmi terhek elengedésében szintén segíthet. Lehetővé teszi a múltban gyökerező érzelmi fájdalmak felszámolását.

Elengedés

“Boldogság.”

A neroli, vagy más néven keserű narancsvirág (Citrus aurantium fl.) illóolaja csökkenti az érzelmi felindulást, eloszlatja a haragos indulatokat, enyhíti a bánatot, tompítja a hisztériát, nyugtatja az idegeket, elűzi a búskomorságot és a kedély hullámzását. Jótékonyan óvja a lelki erőt és támogatást nyújt a nehéz időszakokban.

A narancs illatos virága megnyugvást hoz a háborgó léleknek

“Kelet ajándéka.”

A mirha (Commiphora molmol) az egyik leginkább szakrálisnak tekinthető illóolaj. Már az ókori kultúrákban (balzsamozás) és a Bibliában (Három királyok) is megjelent. A mirha édes, dohányos, pikáns aromájú melegítő illatáról nem véletlenül juthat eszünkbe a templomi szentséges atmoszféra, hiszen régen és ma is templomi szertartások részét képezi a tömjénnel együtt. Erőteljes tértisztító hatású, megerősíti az idegeket és a lelket. Kimozdít az egykedvűségből, erőt ad a gyengeség felszámolására, erővel tölt fel. Előhívja a tisztán látást, az összpontosítási képességeket, és lehetővé teszi, hogy túljussunk a nehéz időszakokon.

Temető-látogatáshoz a mirha illóolaj szaglása tanácsos, mivel védőolaj. Energetikai védelmet jelent a saját energiaszint fitten tartása érdekében.

A templom illata

“Kelet aranya.”

A tömjén (Boswellia carterii) fogalma emberemlékezet óta összefügg a spiritualitással. Érzéki illata minden óegyiptomi templom légterében ott lebegett, hogy távol tartsa a gonosz szellemeket. Az egyiptomi, kínai és indiai vallási kultúrákban a szertartások elmélyülését segítő illatszerként volt jelen. A tömjénolaj erőt ad, hogy a megterhelő lelki szorongástól, idegfeszültségtől és gondterheltségtől megszabaduljunk. Csökkenti a lelki és a szellemi kimerültség mértékét, majd visszaadja a lélek és az elme erejét. Segít az érzelmi sebek elviselésében, a régmúlt terheinek elengedésében. Támogatja az energia összpontosítását!

A tömjén és a mirha már a Napkeleti Bölcsek táskájában is ott lapult!

“Lelki béke.”

A szantál (Santalum album) illóolaj használata támogatja a részvétre való hajlamot, a nyitottságot és a megértést.

Az illóolajok legeredményesebb kiaknázása szinergiában valósul meg. Keverék formájában felerősítik egymás hatását. Itt is, mint mindig, amikor illóolajat használsz, csakis kémiailag bevizsgált terápiás célra javallt illóolajat vásárolj, egyéb esetben csalódott, bosszús leszel a hatás elmaradása, az eredménytelenség miatt, rosszabb esetekben a silány minőségű illóolaj allergiás reakciót, fejfájást is eredményezhet.

Ha megvan a megfelelő minőségű terápiás illóolaj, vagy olajkeverék, felmerülhet a kérdés, hogyan vidd magaddal a szakrális kompozíciót? Egy csodálatosan illatozó ékszer megoldást kínál! Diszkrét, és mindig Veled van!

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Várlak szeretettel!

Forrás:

  • Roberta Wilson: Aromaterápia haladóknak
  • Gudrun és Peter German: Az aromaterápia növényei
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük