Posted on Hozzászólás most!

Ahol fahéjból van a kerítés is…

Számomra elképzelhetetlen a mézeskalács illata nélkül a Karácsony! Éppen ezért, illatát mindenhova becsempészem, mert rajongója vagyok! A Karácsonyi készülődés elválaszthatatlan része! És nem csak a mézeskalácsnak lehet mézeskalács illata!

A mézeskalács fűszerkeverék házi elkészítésén már túl vagyunk. És megsütöttük már a világ legízletesebb mézeskalácsát is, de még nem szeretnénk kiszakadni az illatfelhőjéből, ezért minden követ és illóolajat megmozgatunk!

Karácsonyi illóolajkeverék párologtatóba

S mivel minden nap nem sütök mézeskalácsot, viszont bolondulok az illatáért, ezért előveszem az ADVENT vagy a BOLDOG KARÁCSONY illóolaj-keveréket, ami pontosan azért jött létre, hogy segítségünkre legyen az Adventi hangolódásban, a Karácsonyi várakozásban babonázó, fűszeres-magasztos, melegséget hozó illatával!

Karácsonyi illatok aromaterápiás hatásai dióhéjban

Ceyloni fahéj (Cinnamomum verum).

Általános stimuláló hatással bír fizikai és szellemi szinten egyaránt. Elűzi a ridegséget, felmelegíti a testet és a lelket, oldja a szorongást. Az érzelmi válságok megoldásában is jó társunk lehet. Illóolajával oldódnak a lelki feszültségek, színesednek az álmok, szárnyat kapnak a kellemes gondolatok…

Szegfűszeg (Eugenia caryophillus)

A népi gyógyászat a szegfűszeget évszázadok óta használja a fogfájdalmak enyhítésére. Fogfájás esetén minél hamarabb keresd fel fogorvosod, de elsősegélyként érzéstelenítésre, a fájdalmak csökkentésére, fertőtlenítésre és gyulladáscsökkentésre jól alkalmazható a szegfűszeg illóolaja!

Kardamom (Elettaria cardamomum)

A keleti egzotikum maga, miközben a Karácsony hangulatát is meglelhetjük benne. Erősen tonizáló, stimuláló hatása van. Illata a téli melankóliát messze űzi, és általa minden dermedtség felolvad…

Csillagánizs (Illicum verum)

Kiváló görcsoldó testi és lelki szinten is, a légutak tisztításában is jól alkalmazható.

Gyömbér (Zingiber officinalis)

A gyömbér illóolaja felold minden merevséget és dermedtséget, mozgósítja az akaraterőt, impulzust ad, hogy kilépjünk a múlt fogságából. Gyulladáscsökkentő, fájdalomcsillapító hatása elsősorban az emésztőrendszer területén érvényesül. Szexuális erősítőszerként is alkalmazható, kiváló afrodiziákum.

Szerecsendió (Myristica fragrans)

Erőteljes fájdalomcsillapító hatású illóolaj. Idegkimerültség esetén a párologtatóba téve segít az összeszedettség elérésében, és energiához juttat.

Mézeskalács illata a fürdőben is!

Én nem elégszem meg annyival, hogy az étkezőben mézeskalács illat van! Beviszem a fürdőbe is és beburkolom a testem a fantasztikus narancsos-fahéjas illattal: a Dianatura mézeskalács háziszappannal! Nemcsak az illata ölel át, hanem tudom, hogy a bőrömnek csakis a legjobbat adom, ami a tisztálkodást illeti!

Olyan is van, amikor fahéjból van a kerítés…

A fahéj, csillagánizs, narancs és szegfűszeg kiválóan megállják helyüket dekorációs elemekként is! Engedd szárnyalni a fantáziád! A Karácsonyi díszt gyakorlatilag lehetetlen elrontani, mert ha esztétikailag nem is felel meg az elképzelésednek, a illata kárpótol mindenért! Nálam a kerítés is fahéjból van a kis Jézus jászolja körül!

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük