Posted on Hozzászólás most!

MŰ kontra TERMÉSZETES

Bizony, létezik olyan eset, amikor nem egyértelmű, hogy a természetes, vagy inkább a mű mellett tesszük le voksunkat. Azért azon nem sokat gondolkodom, hogy mit kenjek a bőrömre, milyen ételeket vásároljak meg, abszolút törekszem a vegyszer-, színezék- és tartósítószer-mentes termékek használatára. A műkörmöket sem pártolom, és a műmell híve sem vagyok. Egyiket sem ítélem el, elfogadom, ha valaki valamilyen oknál fogva a mesterségeset választja, hiszen számtalan oka lehet. Inkább úgy fogalmazok: én nem használok sem műkörmöt, sem műmellet. És nem is akarok.

Viszont a Karácsony közeledtével egy szórólap akadt a kezembe, s bizony szöget ütött a fejemben a műfenyő gondolata. Fogtam egy cetlit és felfirkantottam rá az érveket és ellenérveket. Így fest most a listám:

Miért ne vegyünk élő-halott fenyőt?

1. Évről évre fenyők millióit vágják ki azért, hogy 1-2 hétig lakásunkat díszítse. Ez embertelen! Na, kimondom: sajnálom a fákat! Élőlények ők is! Csak mert nem tudnak elszaladni a fűrész elől, nem kéne visszaélni erőfölényünkkel! Persze ugyanezt el lehetne mondani a papír és bútorkészítés kapcsán is. Azért bútort nem csupán 1-2 hétre vásárolunk…

2. A legtöbb fenyőfajta hullajtja szobában a tűleveleit. Mivel haldoklik. Karácsony utáni 1-2 hónapban garantált a meg-megbúvó tűlevél! Kellemetlen, különösen a kúszó-mászó gyermek szájában nem szívesen látom…

3. Drága! Ha olyan fenyőt szeretnék vásárolni, ami kevésbé dobja le tűleveleit, 10-15 000 Ft-ot is kifizetek minden évben érte! Mert azokban a családokban, ahol gyerek is van, előírás a magas Karácsonyfa!

Miért vásároljak műfenyőt?

1. Csak egyszeri befektetés! Manapság rendkívül sokféle méret és minőség közül választhatunk. Egészen szépeket is találni a piacon, melyek megszólalásig hasonlítanak igazi társaikra.

2. Nem kell tülekedni a fenyőárusnál, és aztán megoldást keresni és extra fizetséget számolni a fenyő hazaszállításáért. Csak felszaladok a padlásra a műfenyőért, előző este rendbe szedem a nyár során meggémberedett ágait, és indulhat is a Karácsonyfa-gyár :-)!!!

3. Óvjuk a nagyon megterhelt Bolygónkat a tömeges fakitermeléstől!

4. Vízkereszt után összecsomagolod, és a padláson várhatja a következő Szent Estét!

Egyetlen érv lehet a műfenyő ellen,

az illat hiánya…Milyen volna a Karácsony fenyőillat nélkül?

Elkeseredni elhamarkodott volna, mivel máris mutatom a megoldás! Talán már ki is találtad? Igen, hát persze, hogy a fenyő illóolaj párologtatása a zseniális helyes válasz! Az ultrahangos aromadiffúzor nemcsak elegáns megjelenésű, hanem elképesztően praktikus is, mivel nem kell folyamatosan ellenőrizgetned a tűzveszélyes mécsest, nem fog benne odaégni az illóolaj, éjszaka is párologhat, és USB-csatlakozóval is működtethető a hálózati feszültségen kívül. Ugye, milyen pompás Karácsonyi ajándék válhat belőle??? Itt meg is veheted!

Az erdei fenyő illóolaj nemcsak…

az illatával hat meg, hanem aromaterápiás hatása is meghatározó! Légúti fertőtlenítő, nyákoldó, köptető hatású illóolaj. Erőteljes energetizáló hatással is bír.

Légúti megbetegedésnél alkalmazott inhaláláshoz 2 csepp erdeifenyő illóolaj (Pinus sylvestris) és 1 csepp eukaliptusz radiata illóolaj (Eucalyptus radiata) oldja a letapadt nyákot, csillapítja a légutak irritációját.

Energetizáló, tonizáló olajkeverék:

3 csepp erdeifenyő illóolaj (Pinus sylvestris)
2 csepp eukaliptusz radiata illóolaj (Eucalyptus radiata)
5 csepp szezámolaj (Sesamum indicum)

Energiahiány, gyengeség esetén a fenti keveréket dörzsöljük be a gerinc mentén.

Advent és a téli időszak idején hangulatteremtő illóolaj-keverék az ADVENT.

Hatása: Nyugtató, harmonizáló, feszültségoldó.

Az Adventre készülődve az illatok is nagyon sokat segíthetnek. Abben segít az Adventi illatkompozíciót. A lélekmelengető narancs-ágyba gyömbér, kardamom, fahéj és feketebors is került. Ezt a meleg illatkompozíciót kapott vetiver és egy csipet szerecsendió. Alkalmazható párologtatóba téve, 8 cseppet masszázsolajhoz hozzáadva, de akár a csuklóra is tehető, és úgy a  haj tövébe dörzsölve körüllenghet minket az Advent illata.

Használata: 10-20 csepp (tér nagyságától függően) párologtatóba, diffúzorba téve.

Neked van ötleted, mivel lehetne a listát még kiegészíteni? Segítsünk egymásnak a döntéshozatalban érvekkel, ellenérvekkel! Te milyen fenyőt fogsz ebben az évben feldíszíteni?

Ha tetszik, kérlek osszátok!

Iratkozz fel a hírlevélre, jobb oldalon fölül teheted meg! Sok érdekességről kapsz első kézből hírt természetről, bőrápolásról, testápolásról, aromaterápiáról, illóolajokról!

Találkozzunk Dianatura Facebook oldalon is! Ott még több természetes dolog kerül elő a tarsolyomból! Keress egyedi kérdésekkel is bátran! Itt engem is megismerhetsz! Várlak szeretettel!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük